*Nettavisen* Økonomi.

Vil kjøpe dansk TV2

Foto: (TV 2 Danmark)

Svenske TV4 og Orkla-eide Det Berlingske Officin har inngått en allianse med mål om å kjøpe danske TV2. TV-kanalen privatiseres, og ses som nøkkelen til tronen i det nordiske TV-markedet.

10.11.04 11:28

TV4 og Det Berlingske Officin har besluttet går sammen for å vurdere å by på TV2 Danmark. De to skal framover gå gjennom forutsetningene for et eventuelt bud i forbindelse med privatiseringen av TV2

Det har lenge vært spekulert i at både Bonnier og Schibsted kan ha interesse for TV2 Danmark. Bonnier er TV4s største eier, og det ser dermed ut til at Orkla har og den svenske mediagiganten har funnet tonen.

- TV4 og TV2 har i mange år, sammen med de andre ledende nordiske kommersielle TV-selskapene, hatt et velfungerende samarbeid med innkjøp og samproduksjon av TV-program. Vi ser en privatisering av TV2 Danmark som en spennende mulighet for oss i samarbeid med Berlingske å styrke vår posisjon på det nordiske TV-markedet, og det passer inn i vår strategi å skape en nordisk plattform, sier Jan Scherman, administrerende direktør i TV4, i en melding.

Det Berlingske Officin er Danmarks største mediekonsern, og er en del av Orkla-konsernet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.