Gå til sidens hovedinnhold

Vil kvitte seg med Helse Sør-direktørene

Til tross for kritikk, vil ikke direktørene i Helse Sør si fra seg sine gullkantede pensjonsavtaler. Tirsdag varslet styreleder Erling Valvik omorganisering for å kvitte seg med direktørene.

Helsedirektørenes gullkantede pensjonsavtaler var blant sakene som ble diskutert under styremøtet i Helse Sør tirsdag.

- I Helse Sør er fusjoner aktuelt tema, sammenslåing av helseforetak og annet, og da må nye direktører ansettes. De av våre direktører som måtte være interessert i ny direktørjobb, og som fortsatt har gullpensjoner, trenger ikke søke. De vil ikke nå fram, sier styreleder Erling Valvik i Helse Sør til Varden.

- Det er avgjørende for tilliten til Helse Sør at vi får ryddet opp i disse pensjonsordningene. Enkelte direktører har ikke tatt denne erkjennelsen inn over seg, sier styrelederen til Telemarksavisa.

Tidligere administrerende direktør Steinar Stokke i Helse Sør gikk av i februar da det ble kjent hvilke gullkantede pensjonsavtaler toppledelsen i helseregionen hadde sikret seg. Stokkes sluttavtale var verdt omkring 3 millioner kroner.

Helse Sør RHF eier sykehusene i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud, samt Rikshospitalet og Radiumhospitalet.

(©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot