*Nettavisen* Økonomi.

Vil la DnB NOR beholde Storebrand

Direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet ser ingen grunn til å tvinge DnB NOR til å selge seg helt ut av Storebrand, slik Konkurransetilsynet krever.

14.11.03 10:27

Sist uke sa Konkurransetilsynet et betinget ja til den planlagte fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR. En av betingelsene var at den nye storbanken kvittet seg med aksjeposten i Storebrand. DnB og Gjensige NOR har i dag en eierandel på 10,7 prosent hos konkurrenten Storebrand.

Den konklusjonen er Kredittilsynet ikke enig i. Tilsynet ser ingen grunn til å forlange at DnB NOR kvitter seg med hele aksjeposten. Selger DnB NOR seg ned til 10 prosent innen seks måneder, oppfyller storbanken de norske reglene om eierbegrensninger i finansforetak, og det er nok for Bjørn Skogstad Aamo & co.

Aksjeposten i Storebrand var gull verdt for DnB da banken satte foten ned for oppkjøpsforsøket fra finske Sampo for drøyt to år siden.

Storebrand-anbefalingen er gitt i et brev til Finansdepartementet om den foreslåtte fusjonen. I brevet gjør Bjørn Skogstad Aamo det klart at han i det store og hele er tilfreds med tilrådingene fra Konkurransetilsynet.

Et av de viktigste punktene er Konkurransetilsynets krav om salg av datterselskapene Elcon Finans og Gjensidige NOR Fondsforsikring. Blir DnB NOR i tillegg pålagt å selge alle Storebrand-aksjene, vil tiltaket gi den nye banken en ekstra kapitaltilførsel på flere milliarder kroner, og sørge for at kjernekapitaldekningen havner godt over Kredittisynets anbefalte minimum på 7 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.