*Nettavisen* Økonomi.

Vil lokke turister med hjemmebrent

- Turister som vil ha en ekte smak av Trøndelag bør få servert heimbrent. Det mener konsernsjefen i Sparebank 1 Midt-Norge.

19.11.03 10:32

Konsernsjef Harald Lein i SpareBank 1 Midt-Norge mener hjemmebrenten må fram i lyset igjen. Den bør bli en trøndersk merkevare, og på sikt kan den bli et sterkt nisjeprodukt.

- I mange sammenhenger er heimbrent som en trøndersk nasjonaldrikk å regne. Jeg ser for meg at flere gårdbrukere kan gå sammen om produksjonen, akkurat som det satses på andre nisjeprodukter, sier Lein ifølge NRK.

Det var på Nord-Trøndelag Bondelags ledersamling på Snåsa mandag, at Lein kom med utspillet om å lære av italienerne, som har sin Grappa.

Ifølge banksjefen kan satsing på hjemmebrent bli løsningen for å sette Trønderlag på turistkartet.

- Det begynner å bli bra med nisjeproduksjon på produkter som oster, brødmat og kjøttvarer. Men vi har mer å hente. Nisjeproduksjon gjør oss uavhengig av de store volumprodusentene. Dessuten skaper dette utvikling i bygdene, mener Lein.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.