*Nettavisen* Økonomi.

Vil selge kinesere sjøpølser

Foto: SCANPIX (Illustrasjonsfoto)

En sjøbunn full av sjøpølser kan gi Norge en ny eksportnæring.

01.07.05 07:57

Sjøpølser har hittil bare vært en uønsket bifangst for reke- og krepsfiskere. Men det nordmenn ikke vil ha, er ofte en delikatesse eller et potensfremmende helsekostmiddel i asiatiske land, skriver Aftenposten.

- Kineserne har spist sjøpølser i hundrevis av år, men de klarer ikke å tilfredsstille etterspørselen gjennom egen fangst og oppdrett. Derfor kan det være et marked for norske sjøpølser der, forteller forsker Margareth Kjerstad ved Møreforsking i Ålesund.

Et prøveprosjekt i regi av Møreforskning, hvor det er sendt et too med skjøpølse til Kina, har hittil vært en suksess. Nå ønsker både forskere og lokale fiskere å dra prosjektet videre.

Rekefisker og reder Jan Kåre Brunvoll forteller at det i mange år har vært snakket om alle sjøpølsene som trålen tar med seg dersom den blir for tung. Nå håper han at fiske etter sjøpølser i alle fall kan bli en binæring.

- Det er store mengder av den langs norskekysten. Det er det liten tvil om, sier Brunvoll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.