Gå til sidens hovedinnhold

Vil slippe smårollingene løs

NorgesGruppen vil endre måten den forhandler med sine leverandører på. Etter en «selvransakelse» vil matkonsernet også slippe de små til.

- Vi har hatt en prosess med selvransakelse. Vi tror at en del av avtalene kan erstattes med løpende avtaler, og vi har selvfølgelig blitt gjort oppmerksomme på at det er en del samrøre. Vi vil bidra til å styrke tilliten til det innkjøpsarbeidet vi gjør, og ønsker da å se om vi kan forbedre det i henhold til å styrke konkurransen, sier informasjonsdirektør Per Roskifte i NorgesGruppen til NRK.

Utspillet ble presentert på en konferanse i Landbrukssamvirket i Trondheim i går.

Nå vil NorgesGruppen legge om slik at det kan forhandles året rundt. Løpende avtaler skal avløse faste avtaler. Hensikten er å styrke konkurransen, og gjøre det enklere for små leverandører å slippe til.

- Vi tror at terskelen for å komme inn i våre supermarkeder vil bli redusert. Vareutvalget er vi gode på i dag, men vi ønsker å bli enda bedre på det og dermed også bidra til at mangfoldet og konkurranse styrkes ut mot forbruker, sier Roskifte.

Ifølge Handelsbladet FK skal tidligere Jacob's-sjef Kolbjørn Jacobsen ha ansvaret for å hjelpe småleverandørene med å komme inn i NorgesGruppen-systemet. Dagligvarekjempen kjøpte like før jul delikatessebutikken Jacob's på Bekkelaget, som nå skal utvides med 600 kvadratmeter.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?