Gå til sidens hovedinnhold

Vil utsette Union-avgjørelse

De ansatte ved nedleggingstruede Union i Skien krever at Norske Skog drøyer med å avgjøre hva som skal skje med papirfabrikken.

Etter planen skal Unions skjebne avgjøres i løpet av de kommende dagene. Mandag er det styremøte i Norske Skog, men skjebnedagen er tirsdag. Da er det bedriftsforsamling, og det er denne forsamlingen som har det endelige ordet, melder NRK.

Hittil har ikke konsernledelsen villet diskutere muligheten for å la de Union-ansatte ta over fabrikken. Konserntillitsvalgt Kåre Leira har ikke fått noen tilbakemelding fra konsernsjef Jan Oksum og hans stab.

- De er vel ikke sikre på hva de skal svare oss. Men de vurderer antakelig for fullt hvordan de skal forholde seg til forslaget, sier Leira til NRK.

Leira mener administrasjonen i selskapet ikke rekker å diskutere de ansattes forslag før dagens styremøte. Men styret må uansett behandle forslaget. Derfor krever de ansatte at Union-behandlingen utsettes inntil det har vært reelle drøftelser, både på styre- og bedriftsforsamlingsnivå.

- Det er såpass viktige saker vi holder på med nå. Hensynet til så mange arbeidsplasser gjør at vi må tåle dette tidstapet, sier han.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken