Gå til sidens hovedinnhold

Vill ferd med Opticom

Opticom er tilbake i manesjen på Oslo Børs. Nye spekulasjoner rundt samarbeidet med Intel sendte kursen rett i været.

Det begynner å bli to år siden Opticom var det heteste navnet på Oslo Børs. Ti prosent kurssvingning var mer regelen enn unntaket, så ble det dørgende stille. Tirsdag var igjen Opticom i investorenes søkelys.

Nytt håp
En artikkel i nettstedet Silicon Strategies har satt fart på ryktene rundt Opticom igjen. Nettstedet skriver at Intel har kommet et godt stykke videre i utviklingen av polymerminne.

- Til tross for at den norske forskningspartneren Opticom ASA i september meldte om problemer, har Intel søkt etter en erfaren ingeniør til å slutte seg til «polymer memory group» for å lede teamene som integrerer nye materialer og prosesseringsmetoder til en produksjonsprosess som kan produsere fungerende polymerminneprodukter. Det har siden blitt kjent at Jon Krueger jobber for Intels polymerminnegruppe som seniorarkitekt og programvareingeniør, skriver nettstedet ifølge TDN Finans.

Kort fortalt betyr det at investorene nå øyner et nytt håp for Opticoms minneteknologi. Sulteforede Opticomister lot ikke sjansen gå fra seg og sendte kursen opp 12,3 prosent til 84,25 kroner. Det er det høyeste nivået siden begynnelsen av oktober.

Til tross for gladnyhetene fra Intel vil ikke administrerende direktør Robert Keith hause opp noe som helst. Keith sier til TDN Finans at det ikke er noe nytt i samarbeidet med Intel. Han hevder sågar at artikkelen i Silicon Strategies er skrevet av «nok en journalist som ikke vet hva han gjør».

Snuoperasjon
Resten av Oslo Børs holdt lenge igjen gledesropene. Men etter lunsj begynte flere selskaper å krype oppover. Da børsen stengte dørene tirsdag ettermiddag hadde både Frontline, DnB, Gjensidige Nor og RCCL notert seg på vinnerlisten.

John Fredriksens Frontline steg drøyt to prosent etter meldinger om at det amerikanske tankrederiet OMI har utvidet et obligasjonslån og at interessen har vært stor. Frontline skal selv utstede et lån på 500 millioner kroner og økt interesse for slike lån er gode nyheter for Fredriksen.

RCCL kruser på en medgangsbølge om dagen. Stadig flere bransjeeksperter tror på opptur for cruisebransjen neste år. Tirsdag endte RCCL-kursen opp 1,7 prosent.

Nokia tror på bedring for mobile nettverk og det trekker opp Bergen-selskapet Nera. Kursen stoppet på 15 kroner. Det tilsvarer en oppgang på litt over sju prosent.

Pen årsgevinst
Toppen av taperlisten inntok børsmyggen Noral. Resultatet for tredje kvartal gikk fra vondt til verre og aksjonærene rømmer. Kursen stoppet ikke før den hadde falt 20 prosent.

Like ille gikk det for problemtyngede Pan Fish. Selv ikke høyere laksepris fikk stanset dagens fall.

Av de store selskapene måtte Norsk Hydro ta telling, ned 0,6 prosent og Tandberg ASA falt en drøy prosent. Ementor og Norske Skog markerte seg også blant taperne.

Hovedindeksen derimot snuddde fra rødt til sort og stoppet opp 0,13 prosent til 162,46 poeng. Litt over en måned før året er omme har investorene på Oslo Børs dermed sett sparepengene øke med over 41 prosent.

Tirsdag ble det omsatt aksjer for 2,1 milliarder kroner.

Fall i USA
Ute i den store verden har de amerikanske børsene startet dagen i motsatt retning av vår hjemmelige børs. Teknologibørsen Nasdaq har tapt seg 0,3 prosent og Dow Jones er ved 16.30-tiden ned 0,1 prosent.

Nedgangen på den andre siden av Atlanteren smittet også over på de børsene i Europa som fortsatt holder dørene åpne. Frankfurt-børsen vaker rundt nullpunktet, mens Stockholm er ned 0,25 prosent.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?