*Nettavisen* Økonomi.

Vill vekst i Kina

Kinesiske myndigheter ønsker å kjøle ned landets økonomi som er på kokepunktet, men foreslår ingen andre tiltak enn å begrense investeringene.

07.12.04 07:16

Temperaturen i kinesisk økonomi er fortsatt på kokepunktet med en anslått vekst i år på ni prosent, skriver Aftenposten.

Det kom ingen signaler om å oppskrive verdien av landets valuta yuan da den politiske toppledelsen i kommunistpartiet, med president Hu Jintao og statsminister Wen Jiabao i spissen, i helgen avsluttet et tredagers årlig økonomisk planleggingsmøte.

Myndighetene "vil fortsatt sette makroøkonomisk kontroll øverst på dagsordenen neste år for å opprettholde en stø og rask økonomisk utvikling og grunnleggende stabile priser", heter de i meldingene fra møtet som statlige medier gjenga i går.

- Politikken vil bidra til å sikre en myk landing for økonomien og det kan også komme en ny renteøkning. Men politikken er åpen for justeringer i andre halvår dersom den økonomiske veksten avtar markert, sier økonomen Zhao Xijun ved Folkets universitet i Beijing, ifølge Aftenposten.

Ifølge nyhetsbyrået AP følger myndighetene i Beijing årvåkent med på tegn til en prisvekst som kan nøre opp under sosial uro og true landets bankvesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.