Gå til sidens hovedinnhold

- Villedende priser fra sportsbransjen

Sportsbransjen har mye å gå på når det gjelder prisinformasjon ved salg. Det mener Forbrukerombudet, og gir både G-Sport og Intersport smekk i forbindelse med januar-salget.

Forbrukerombudet har vurdert en del annonser i forbindelse med ”Januarsalget”, og konkluderer med at flere er villedene og utilstrekkelige.

Gresvig AS/G-Sport, Coop Obs City Syd og Intersport Gigant Lade AS er blant de som nå har fått brev om ukorrekt annonsering, og en redegjørelse for en del sentrale krav som stilles til prisinformasjon ved annonsering av salg, opplyser ombudet på sine nettsider.

Gresvig AS/G-Sport har fått påpakning for at de reklamerer med prisavslag i forhold til leverandørenes veiledende priser. Dette kan ikke markedsføres som salg, ettersom salg kun gjelder ved reduserte priser i forhold til egne førpriser.

Coop Obs City Syd og Intersport Gigant Lade AS har også fått kritikk, men streng beskjed om at salgsprisene må være nedsatt i forhold til de reelle prisene varene ble omsatt for umiddelbart før salget.

Gresvig AS/G-Sport har bekreftet at selskapet ikke vil benytte veiledende priser som sammenligningspriser ved framtidig markedsføring av salg.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter