Gå til sidens hovedinnhold

Ving: - Vi er ikke konkurs på nåværende tidspunkt

Drøyt 85.000 personer har booket reiser med Ving Norge det neste året. Ving er ikke konkurs på nåværende tidspunkt, sier selskapet.

OSLO (Nettavisen): - Det er ingen automatikk i at datterselskapene går konkurs selv om morselskapet gjør det. Vi må gjøre en egen vurdering på situasjonen i Norden, og der er det vi jobber med nå, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge i en pressemelding mandag.

Ving Norge opplyser til NTB at de for tiden har 9.101 reisende ute på tur. Det omfatter 8.555 personer på charterreise og 546 som har reist med rutefly.

Følg Nettavisens livestudio om Thomas Cook-konkursen og konsekvenser

Fra 1. oktober i år og fram til slutten av september neste år er det booket reiser for 85.345 personer. Av disse er det 74.532 charterturister og 10.813 som skal reise med rutefly.

Les også

Sinne og uro på Vings Facebook-sider

- Jobber intensivt

Mandag formiddag går Ving ut med denne pressemeldingen om situasjonen:

«Kort oppdatert fra Ving, da pressekonferanse kl. 12.00 i dag er utsatt.

Ving Norge jobber nå intensivt med å få oversikt over situasjonen.

- Akkurat nå arbeider vi med å innhente all den informasjon vi kan. Samtidig er vår viktigste prioritert å hjelpe alle kundene våre, og først og fremst de som skal hjem i dag, forteller informasjonssjef Siri Røhr-Staff.

Thomas Cook Group, som eier Ving Norge, slo seg konkurs i dag tidlig. Ving Norge er en egen juridisk enhet og er derfor ikke konkurs på nåværende tidspunkt.

- Det er ingen automatikk i at datterselskapene går konkurs selv om morselskapet gjør det. Vi må gjøre en egen vurdering på situasjonen i Norden, og der er det vi jobber med nå, sier Røhr-Staff.

Ving vil kalle inn til en pressekonferanse så snart ny informasjon foreligger. »

Les også

Reiseforsikring gjelder ikke ved konkurs

- Ekstremt frustrerende

Tor Bernhard Slaathaug og familien er på ferie med Ving på Tenerife, og mandag morgen kom sjokkbeskjeden: Flyselskapet hans er slått konkurs.

- Det er ekstremt frustrerende. Vi har ikke fått noe info, sier Slaathaug til Nettavisen.

Det som bekymrer familien mest nå er å få orden på hjemreisen og hvordan resten av oppholdet blir. Foreløpig har de ikke hørt noe fra reiseselskapet Ving som har ordnet turen for dem.

«Håper dette går ok», skriver Bent Mikkelstrup fra Rykkin på Facebook:

«Har betalt to reiser med dere og har over 60.000 kroner på spill».

- Til Nettavisen sier Mikkelstrup dette:

- Det er ikke så mye vi får gjort, så vi avventer nærmere beskjed. Jeg håper dette går i orden for vår del. Om nødvendig må vi booke en ny reise.

Han og kona har booket 14 dagers tur til Tenerife med avreise i november.

Kan ikke berolige fotballsupportere

Ving har i samarbeid med søsterselskapet Thomas Cook tilbudt norske fotballsupportere fotballturer til Storbritannia. Thomas Cook har vært offisiell reisepartner med Storbritannias største fotballag, og kunne derfor tilby pakketurer med Premier League-billetter, fly og hotell. Ving kan mandag formiddag ikke berolige bekymrede norske fotballsupportere med at pakkereisene vil bli gjennomført som planlagt.

- Jeg kan ikke si noe annet enn at en fotballreise inkluderer minst 2 «på forhånd tilrettelagte komponenter» som er hotell og kampbilletter, og da dekkes man av pakkereiseloven og sånn sett reisegarantifondet, skriver informasjonssjef i Ving Norge, Siri Rahr-Staff i en e-post til Nettavisen.

Les også

Tor (40) og familien er strandet etter konkursen: – Det er ekstremt frustrerende

Kommentarer til denne saken