Vinglete USA-børser etter rentemelding

Etter at Alan Greenspan leverte sin siste rentebeskjed som sentralbanksjef, vinglet USA-børsene hit og dit, men endte moderat i minus.

(NA24): USA-børsene vinglet hit og dit tirsdag, men tilbragte stort sett dagen under vann, og endte moderat ned.

Mat- og tobakksgiganten Altria falt nær 2 prosent etter å ha kommet med svakere resultatutsikter for 2006 enn markedet hadde håpet på.

Oljeprisen falt moderat tilbake tirsdag, etter at det ble klart at OPEC, som ventet, ikke kuttet produksjonen på dagens møte i Wien. Dette vil normalt være positivt for USA-børsene.

Heller ikke en positiv forbrukertillitsmåling var nok til å gi pluss på børsene. Den såkalte Consumer Confidence-indeksen steg fra 103,8 poeng i desember til 106,3 poeng i januar, mens analytikerne i snitt hadde ventet 105 poeng. Målingen viste det høyeste nivået på over tre år.

I løpet av børsdagen kom den amerikanske sentralbanken med sin 14. renteheving siden sommeren 2004, nå fra 4,25 til 4,50 prosent. Banken signaliserte også at dette trolig ikke er den siste hevingen. Dette ble først mottatt negativt av aksjemarkedene, men disse hentet seg snart inn igjen.

Mot slutten av dagen flyttet markedet blikket fra Alan Greenspans siste rentemelding som sentralbanksjef til nettkometen Googles kvartalstall, som skal komme etter børs i dag.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,32% til 10.865,42

Nasdaq -0,04% til 2.305,82

S&P 500 -0,40% til 1.280,10

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.