Gå til sidens hovedinnhold

Vinterens mest populære reisemål

Nordmenns reiselyst stiger i løpet av julen, og så fort høytiden er over venter reisearrangørene et rush av telefoner. Ikke overraskende er det Kanariøyene som er mest populært, med Thailand og Marokko hakk i hæl.

- Den rekordlave renten har satt fart i reiselysten de siste månedene, og reisene går unna. Vi har blant annet solgt 40 prosent flere januarreiser sammenliknet med samme tid i fjor. Januar er vanligvis en litt treg måned så dette tegner bra, sier daglig leder Sverre Høven i Star Tour i en pressemelding.

Februar viser også en økning i salget sammenliknet med samme tid i fjor, og Høven kan fortelle at vinterferien som vanlig har vært utsolgt lenge.

Vinterens topp tre reisemål er alle en del av Kanariøyene, med Gran Canaria på topplasseringen. Lanzarote og Tenerife ligger på andre og tredjeplass, mens Egypt og Thailand følger etter.

Maderia, som er en av Europas eldste turistdestinasjoner, har fått sjetteplassen på listen. Eksotiske Marokko er også godt likt blant feriefolket. Mange nordmenn velger en skiferie i Østerrike, mens noe færre velger å dra til USA og Kypros.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted