*Nettavisen* Økonomi.

Virusangrep mot Mac

Nå er det ikke bare pc-brukere som plages av virus. De første ormene som retter seg mot Mac er oppdaget, og et stygt sikkerhetshull i operativsystemet er også funnet.

Symantec Security Response har identifisert den første datatrusselen som retter seg mot Macintosh OS X.

Spres ikke automatisk
Leap.A er en orm som infiserer filer og sprer seg gjennom meldingsprogrammet iChat. Ormen sprer seg imidlertid ikke automatisk, du må selv akseptere å motta filen.

I forrige uke ble nok en Mac-orm funnet. OSX.Inqtana.A prøver å bruke Blåtann-forbindelser til å spre seg mellom enheter.

Ingen av truslene er foreløpig vurdert som alvorlige, men viser at det produseres ondsinnet kode også mot Macintosh-plattformen.

I tillegg til de to ormene er en ny sårbarhet i Macintosh OS X operativsystem identifisert. Denne sårbarheten forekommer når nettleseren Safari åpner filer automatisk som er bedømt som ”safe”.

Alvorlig sårbarhet
Symantec har vurdert denne sårbarheten som alvorlig, men det er for tiden ikke identifisert noen utnyttelse rettet mot denne sårbarheten.

Macintosh-brukere bør ta vanlige forholdsregler, holde systemene sine oppdatert med de nyeste sikkerhetsoppdateringene, ikke akseptere vedlegg eller filer de ikke kjenner innholdet i og skru av automatisk åpning i Safari av «trygge» filer etter nedlasting.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag