Samtidig skriver idag.no at redaktør Jan Hanvold må ut med 40.000 kroner og programleder Arne Pedersen med 15.000 kroner.

Beløpene er en økning fra dommen i Jæren tingrett. Dommen er enstemmig.

- Skal sette meg inn i dommen nå

I etterkant har sønnen i tillegg stilt et erstatningskrav mot TV Visjon Norge på 250.000 kroner, til Jan Hanvold på 100.000 kroner og til Arne Pedersen på 30.000 kroner.

Les mer: Dømt for å ha krenket privatlivets fred

Saken handler om en ung mann som i juni 2016 hadde en alvorlig motorsykkelulykke. Hans mor tok kontakt med Visjon Norge der hun ville fortelle om at sønnen hadde blitt helbredet.

I programmet fortalte moren om sønnens helsetilstand etter en alvorlig trafikkulykke. Det ble også vist private bilder av ham, blant annet da han lå bevisstløs på sykehuset.

Les også: Visjon Norge mister flere samarbeidspartnere

Mannen gikk til sak mot TV-kanalen, redaktør og styreleder Jan Kaare Hanvold og en programleder. Kanalen mente omtalen falt innenfor ytringsfriheten og at de ikke visste eller burde visst at samtykket manglet.

– Jeg har ikke fått lest dommen enda, men vil sette meg inn i den nå, sier Jan Hanvold i en kort kommentar til idag.no.

Saken ble ført i Jæren tingrett 2. juni 2020. Der ble de tre dømt til å betale henholdsvis 120.000, 15.000 og 5.000 kroner. I tillegg vurderte tingretten at TV-kanalen skulle betale 239.000 kroner i saksomkostninger.

Dommen ble anket og gikk mandag 8. februar 2021 for Gulating lagmannsrett, der Visjon Norge, Jan Hanvold og Arne Pedersen ble dømt til å betale erstatning og saksomkostninger.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Visjon Norge og Jan Hanvold, men har ikke lykkes per tirsdag ettermiddag.

- Handler ikke om gevinst

Det bedyrer programleder i Visjon Norge, Arne Pedersen, til avisen.

Han forteller at dommen ikke bare handler om Visjon Norge, men vil skape presedens for alle mediebedrifter.

– Her har vi en mor som kommer gledesstrålende og forteller om en sønn som har blitt helbredet. At vi skulle ha økonomisk gevinst av å slippe henne til er hull i hodet. Det sa jeg i retten og jeg stod ikke der og løy. Det mener jeg hundre prosent. Vi lager program for å fortelle om Jesus, ikke for å få gevinst. Det har aldri vært i min tankegang, sier Arne Pedersen.