*Nettavisen* Økonomi.

Visma kjøper svenske

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Satser stort på løsninger for innkjøp og konkurranseutsetting.

Visma har kjøpt OPIC , en av Sveriges største tilbydere innenfor konkurranseutsetting.

Med en omsetning på mer enn 60 millioner svenske kroner, blir OPIC-konsernet nå en del av Visma Procurement & Collecting, som er Vismas godt etablerte virksomhetsområde for innkjøps- og anbudsløsninger, ifølge en pressemelding.

Visma satser stort på komplette og effektive løsninger for innkjøp og konkurranseutsetting. Selskapet ser et betydelig potensial på dette området, ikke minst for nordiske virksomheter som kan spare penger, både i forhold til selve prosessen og i form av bedre innkjøpspriser.

- For oss i Visma er det viktig å videreutvikle satsningen på dette området både organisk og strukturelt. Som et ledd i dette har vi også etablert et eget forretningsområde i Visma for nettopp denne typen løsninger, noe som viser at vi mener alvor, sier Vismas konsernsjef Øystein Moan i meldingen.

OPIC er Sveriges ledende ekspert på forretningsrelasjoner mellom offentlige innkjøpere og deres leverandører. Siden starten i 1999 har selskapet vokst til å bli et konsern med drøyt 70 ansatte fordelt på kontorer i Linköping, Stockholm, Halmstad og Vilnius i Litauen. I 2009 omsatte konsernet for mer enn 60 millioner svenske kroner.

- Avtalen med Visma gir oss enda bedre forutsetninger for å virkeliggjøre vår framtidsstrategi, samtidig som den også skaper nye utviklingsmuligheter for både medarbeidere og kunder, sier konsernsjefen i OPIC, Daniel Eriksson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.