Her kan du selv se hva Volkswagen tenker om det ambisiøse prosjektet:

Vi har allerede blitt kjent med biler som kjører seg selv, men nå skal Volkswagen ønske å ta det hele et skritt lenger.

De ser nemlig på mulighetene for å produsere flyvende biler i Kina, melder CNN.

- Vertikal mobilitet kan være det neste skrittet etter selvstyrende teknologi. Derfor undersøker vi potensielle konsepter og partnere i en tidlig studiefase i Kina, for å bedre forstå hvordan vi skal industrialisere dette, skriver selskapet i en pressemelding.

Les også: Ulykker med biler på autopilot: – Det er helt klart tekniske utfordringer

Kina er verdens største produsent i bilindustrien, og det er også der Volkswagen selger aller mest av sine produkter. Den tyske bilprodusenten er for tiden midt i en storsatsning på elbiler, og produserte i 2020 mer enn tre ganger så mange elektriske biler som i 2019, og produseringen av hybridbiler gikk også kraftig opp i samme periode.

Men det er fortsatt et stort steg opp, bokstavelig talt, til flyvende biler.

Aspekter som trygghet og sikkerhet i selve produksjonen er en ting, men man må også forholde seg til et okkupert luftrom, hvor alt fra store og små droner til fly og helikoptre også skal ha sin plass. Det må opprettes et regelverk - og alle disse tingene er forventet å ta flere år, skriver CNN.

Les også: Slik gikk det da vi dro på langtur med Fords nye elbil

Ansvarlig for Volkswagens avdeling i Kina, Stephan Wöllenstein, kunne nylig fortelle at selskapet også planlegger å utvikle en lisensbasert drone, som også vil være en aktør i årene som kommer.

- Fremtidens marked finner sted i luften og ikke nede på gatene, siteres sjefen på.

Ideen om flyvende biler er på ingen måte ny, og Volkswagen står selvfølgelig ikke alene med planene sine. Tidligere i 2021 annonserte Uber og Hyundai sine planer for fremtidens taxier, som drives av elektrisitet - og selvfølgelig finner sine ruter i luftrommet.