Vollvik forsvarer flytting av kunder

Til tross for løfter fra Chess-gründer Idar Vollvik blir mobilkundene nå stille flyttet fra Telenors mobilnett til Netcoms. Kundene får nye sim-kort uten beskjed om at de samtidig bytter nett.

31.01.06 12:28

Da TeliaSonera kjøpte mobiltelefonselskapet Chess fra Idar Vollvik, lovet gründere på tro og ære at dette ikke vil endre noe for Chess-kundene. Til tross for at TeliaSonera også eier Netcom. Vollvik selv mener det lenge har vært kjent at Chess ville bytte nett.

- Chess har på forhånd uttalt at vi ved å samle flest mulig kunder i et nett vil kunne sette ned prisene ytterligere, noe vi har gjort ved årsskifte, og vil fortsette å gjøre, svarer Vollvik på spørsmål fra iBergen.no om hvorfor flyttingen gjennomføres.

Store penger å spare
Å flytte Chess-kundene fra Telenors mobilnett til Netcoms betyr store pengebesparinger for Chess, og i så måte mulighet til å hente ut større gevinst for eierne TeliaSonera.

- Hva med nettløftet du gav etter oppkjøpet, er ikke dette ett brudd på nettopp dette?
- Vi fortsetter med to nett, og alle som vil skifte mellom nettene har anledning til det, forklarer Vollvik.

Ifølge nettavisen digi.no varsles ikke kundene om overgangen når de får nye SIM-kort, noe som har medført diskusjoner på nettet.

- Det står ikke en døyt om at man må bytte nett i brevet fra Chess, men i liten skrift under PIN/PUK-koder sammen med SIM-kortet står det: «Operatør-nett: Netcom», skriver en kunde på diskusjon.no.

Hvorfor dette skjer uten bedre informasjon er usikkert.

- Jeg vet ikke, svarer Vollvik.
- Dette skal jeg gripe fatt i og eventuelt forbedre info, dersom det trengs. Det er synd for Telenor at de mister kunder, men dette er jo den beste måten å skape sunn konkurranse på, hvor både Chess og kundene til Chess tjener på dette!

Ikke inn i Netcom
Frem til nå har ni av ti Chess-kunder brukt Telenors nett, og ikke Netcoms. For enkelte kan denne flyttingen synes som første skritt i retningen av en fusjon mellom Chess og Netcom.

- Dette er helt utenkelig! bryter Vollvik ut på spørsmål om dette betyr en innlemmelse av Chess i Netcom.
- Jeg kan atter en gang bekrefte at vi absolutt ikke har noe med Netcom å gjøre, bortsett fra vi har samme eier. Vi konkurrerer like mye mot dem som mot Telenor, og det skal vi fortsette med, fortsetter Vollvik som samtidig presiserer at Chess fortsatt skal være billigere enn Netcom.

Chess hadde i januar en salgsrekord med netto kundetilgang på 10.000 nye kunder i årets tre første uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.