Gå til sidens hovedinnhold

Vollvik holder kjeft

Hyperinvestor Idar Vollvik forteller om sin nye mediestrategi. Og Brann.

NA24 iMarkedet tok en telefon til investor Idar Vollvik etter at han hadde gått inn i IT-selskapet Birdstep gjennom en rettet emisjon onsdag ettermiddag. Men Vollvik var langt fra snakkesalig.

Da vi spurte om han nå skulle inn i Birdstep-styret, svarte den meget omtalte investoren følgende:

- Det brenner jeg etter å fortelle om, men jeg vil ikke snakke med om aksjer i en god stund fremover. Jeg er jo i fare for å si noe positivt, sier Vollvik selvironisk.

Men NA24 iMarkedet får onsdag bekreftet fra Birdsteps styreformann at han vil inn i styret.

- Jeg er en åpen person, men erfaringene mine tilsier at det ikke er lurest å snakke om aksjer overhodet, sier Vollvik, som proklamerer at han nå ikke skal svare på spørsmål fra journalister som vil ha det siste nye om hans krumspring fra aksjemarkedet.

Vollviks aksjekjøp har skapt kraftig oppgang i flere aksjer. Blant annet steg kursen i Birdstep kraftig da det ble kjent at den profilerte investoren og mobil-gründeren gikk inn på eiersiden i selskapet. Da han tapte mellom 200 og 300 millioner kroner på aksjer under børsmassakren forrige uke, endte han nok en gang på forsiden av Dagens Næringsliv.

Håper journalister slutter å ringe
Vollvik forteller at det ikke har vært hyggelig for han å bli sett på som en bjellesau i aksjemarkedet.

- Nå håper jeg at alt maset fra deg og dine kolleger kan opphøre, sier Vollvik.

- Har du vært skremt av oppmerksomheten?

- Ikke skremt, men vi gjør oss alle erfaringer i livet både positiv og negativt. For min del er det ikke positivt å bli fremstilt som bjellesau, eller være åpen rundt investeringer. Det er erfaringer som jeg rett og slett har tatt til mitt bryst, sier Vollvik som forklarer seg med at han bare er en pensjonist.

Vil gjerne snakke om Brann
- Du har snakket mye om aksjer, men ikke så mye om Brann. De ligger jo på toppen av tabellen nå.

- Det er helt fantastisk, og noe jeg er utrolig glad for. Og det kan jeg snakke om i det vide og brede, sier Vollvik.

Brann, som nå topper tabellen, har det vært relativt lite storm rundt på en stund. Forventningene før serien startet, som tidligere har vært skyhøye, har denne gangen vært avmålt. Tidligere har feberhete forventninger som ikke blir innfridd blitt til store skuffelser med påfølgende nesten-opprør blant bergenserne.

- Det er nok det Rosenborg og en del andre klubber, kanskje også Vålerenga, lider litt under. Forventningspresset er så enormt. Dette er jo så utrolig viktig for så mange av oss, men vi som supportere og støtteapparat må ha det i bakhodet både når det er medgang og motgang. Men jeg føler at Brann nå har et veldig godt apparat i klubben. Alt ligger til rette for en god sesong, sier Vollvik til NA24 iMarkedet.

Trønderen bor i Bergen, og ble kanskje først kjent som en av fotballagets mest ivrige og spandable tilhenger.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken