*Nettavisen* Økonomi.

Vollvik satser millioner i Trøndelag

Chess-gründer Idar Vollvik satser millioner av kroner på en gründer i Trondheim. Nå oppfordrer han flere investorer til å gjøre som han.

13.01.06 09:10

Idar Vollvik har i den senere tid hatt møter med fire forskjellige gründere i Sør-Trøndelag, og ifølge Adresseavisa skal minst en av disse være fokus for fremtidig investeringer for Vollvik.

- Alle møtene vi hadde var veldig spennende og det kan hende vi satser på flere. Men den ene var så god at jeg er sikker på at vi gjør et såkalt investeringscase, sier Vollvik til Adressa.

- Finans-cowboy
Vollvik har hele tiden gjort det klart hvor viktig det er å satse på nye fjes i finansverdenen, men svært få investorer gjør det.

- Og alle vet at den som treffer med en slik sprø idé, kall det gjerne en finans-cowboy, er den som kan tjene de virkelig store pengene. Tro ikke at jeg gjør dette bare av idealisme eller velgjørenhet, jeg har også et ønske om å tjene penger, sier han.

Stort press
I løpet av fjoråret mottok gründeren mer enn 8000 henvendelser med folk som ville ha ham til å investere i ideene deres. I alt 1300 ble tatt inn til personlig intervju med Vollvik.

- Det hender jeg tar meg i å bli irritert og mene at folk kaster bort tiden min. Men jeg tar meg fort sammen, jeg har jo tross alt bedt om dette selv, sier Vollvik.

Hver eneste dag mottar Vollvik titalls henvendelser fra mennesker med en idé. Dager som denne - når media omtaler ham - øker påtrykket til flere hundre henvendelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.