Gå til sidens hovedinnhold

Vollvik skal i retten

Kampen mellom Ludo og Ventelo skal fortsette i retten.

Torsdag morgen ble det slått opp at mobilselskapet Ludo Mobil er begjært konkurs av Ventelo, som Ludo leier nett av.

Årsaken er at Ludo skal skylde Ventelo penger, og at Ventelo, som eies av en rekke store norske kraftprodusenter, ikke lenger vil betale for Ludo.

Ventelo varslet også at de ville stenge ned nettet for Ludos kunder 3. februar.

Asker og Bærum tingrett har gjort en foreløpig vurdering av Ludo Mobil sin begjæring om mildlertidig forfjøyning mot Ventelo. Forføyningen gjelder at Ventelo ikke kan stenge ned Ludo Mobil sine mobilkunder.

Dette betyr at mobilkundene til Ludo Mobil ikke trenger å bekymre seg over å få summetonen lagt død, sier Vollvik, og sier at dette er en stor seier for Ludo Mobil.

- Vi i Ludo Mobil er glade for dette, og jobber nå også i sluttfasen med avtale om ny samarbeidspartner på mobile tjenester, sier Idar Vollvik til NA24.

- Idar tar feil
- Ludo har bedt om at det ble avsagt en kjennelse om at Ventelo ikke kunne stenge nettet. Det har retten ikke tatt til følge, tvert om har retten innkalt til rettsmøte onsdag til uken. Retten har dermed ikke tatt stilling til dette, sier Heidi Egede-Nissen, kommunikasjonssjef hos ventelo, til NA24.

Hun sier at Idars utsagn om at dette er en stor seier for Ludo Mobil ikke er riktig.

- Så det Idar sier her om at mobilkundene ikke trenger å bekymre seg er direkte feil. Det han sier er egnet til å ramme Ludo Mobils egne kunder, som risikerer å miste forbindelsen, for han har ikke fått noen tillatelse av retten. Dette skal behandles i rettsmøtet 1. februar.

- Nå har vi ikke villet være med på dette kjøret til Idar, men et sted går grensen, sier Egede-Nissen.

Retten har innkalt til rettsmøte 1. februar.

- Det vil bli behandlet i retten på onsdag. Vi har fremdeles en dialog med Ventelo og vi håper å finne en løsning innen den tid, sier Idar Vollviks advokat Ole Tokvam i Bing Hodneland til NA24.

- Kuppforsøk
Selv hevder Vollvik at det er Ventelo som skylder Ludo flere millioner, og at Ventelo har hatt andre hensikter.

- Det de har lagt opp til er et kuppforsøk.

I lenger tid har Vollvik forsøkt å inngå en samarbeidsavtale med en annen aktør på det norske markedet. Han tror at Ventelo forsøker å velte denne avtalen så de selv kan sikre seg Ludo sine kunder.

- Senest i går sendte de en e-post der de bekreftet at de ikke hadde noen interesse av kundene våre. Så dagen etter kopierer de prisene våre og prøver å kuppe kundene over. Jeg har fått beskjed både fra ansatte og kunder om at Ventelo ringer rundt for å få de til å bytte operatør, sa Vollvik til NA24 torsdag.

Han pekte på at Ventelo har hatt full oversikt over Ludos planer.

- Ventelo har hatt alle dokumenter som vi sitter på. De har forlangt å få alle disse for at vi skal kunne snakke med nye samarbeidspartnere, sier han til NA24.

Denne informasjonen mistenker han at de har benyttet til å velte avtalen.

- Ventelo har sannsynligvis matet vår nye samarbeidspartner med eder og galle for å hindre at vi skulle få denne dealen. Det virker i hvert fall slik når de kopierer prisene våre og ringer kundene våre for å få de til å bytte over, raser turboinvestoren.

Les mer: - Nå er jeg fly forbanna

Enes død
Utenom Ventelo har også flere andre tilbydere sett sitt snitt til å friste eksisterende Ludo-kunder.

Telenor, Netcom og One Call har alle sett sitt snitt til å lokke til seg kundemassen.

For eksempel skriver One Call følgende på sine sider:

«Når du legger inn din bestilling hos One Call følger vi opp at ditt mobilnummer hentes fra Ludo, og vi sørger også for at du får overført telefonnummeret ditt til oss natt til 3. februar. På den måten kan du bytte SIM-kort i telefonen på morgenen 3. februar, og vi skal gjøre vårt beste for at du beholder dekningen og telefonnummeret ditt.»

- Det får stå for deres egen regning. Jeg hever meg over sånt råttent spill, sier Vollvik til NA24.

Turboinvestoren har også lagt ut denne videoen

HTML EMBED

Les også: Her er Idars hysteriske videoangrep

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken