*Nettavisen* Økonomi.

Wal-Mart tynget i kjøpefest

Wal-Mart tynget Dow som raste over hundre poeng for andre gang denne uken.

Stigende renter og stigende bensinpriser til tross; tall fra detaljhandelen i USA viser at kjøpelysten er stadig økende i USA. Detaljhandelen steg 1,4 prosent i april, som er den sterkeste økningen på syv måneder.

Det er gode nyheter for amerikansk økonomi, detaljhandelen er en bærebjelke og teller bortimot to tredjedeler i den totale, økonomiske aktiviteten.

Tallene var ikke, som heller ikke fallende oljepriser var det, nok til å gi aktørene på New York-børsene optimisme nok til å sende markedet opp.

Paradoksalt nok nyter ikke varehusgiganten Wal-Mart godt av oppgangen i detaljhandelen. I følge cnn.com var forventningene til resultatene i årets andre kvartal høyere enn det som ble varslet torsdag, og aksjen fikk juling.

Wal-Marts nedgang på 0.95 dollar til 47 dollar tynget Dow Jones, som sank over prosenten - ned 100 poeng for andre gang denne uken.

Oljeprisen gikk under 49 dollar fatet, hvilket tradisjonelt stimulerer kjøpelysten på børsene. Men energisektoren får svi for prisfallet, hvilket svekket markedet generelt.

Dagens nøkkeltall
Dow Jones: -110.77 (-1.08%) til 10,189.48

Nasdaq: -7.67 (-0.39%) til 1,963.88

S&P 500: -11.75 (-1.00%) til 1,159.36

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.