*Nettavisen* Økonomi.

Wall Street åpner ned

Den amerikanske børsen åpner torsdagen ned. Situasjonen i Midtøsten, dårlige arbeidsledighetstall og høy oljepris får aksjene til å falle. Følg utviklingen her.

13.07.06 16:00

Wall Street åpner torsdagen med et fall etter en dårlig dag for børsene i Europa, høy oljepris og den tilspissede situasjonen mellom Israel og Libanon. Det ble også sluppet en rapport over arbeidsledigheten i USA i ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

De amerikanske arbeidskontorene meldte at det var flere førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i forrige uke enn hva som var ventet på forhånd.

Industriindeksen Dow Jones faller i dag under det psykologiske viktige nivået på 11.000 poeng. Indeksen er ned 0,36 prosent til 10.973 poeng. Den bredere S&P500-indeksen følger Dow Jones med et fall på 0,31 prosent til 1.254 poeng.

Nedjusteringer og bot
Wal-Mart Stores og Walt Disney fikk begge nedjustert av Wall Street analytikere i dag. De to aksjene, som er komponenter i industriindeksen Dow Jones, faller henholdsvis 1,40 prosent og 2,67 prosent.

I går kuttet finanshuset UBS estimatet for overskuddet i andre kvartal for dataprodusenten Dell. Aksjen, som er en del av S&P500, falt 4,4 prosent i går, mens den starter dagen i dag med et fall på 0,5 prosent.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt i går til det laveste nivået siden 14. juni. Dette kom etter det ble klart at Microsoft har blitt tildelt en bot av EU i størrelsesorden 357 millioner dollar, eller 2,2 milliarder kroner, for brudd på konkurranselovgivningen.

I dag faller Nasdaq-indeksen 0,89 prosent til 2.071,47 poeng, mens Microsoft-aksjen starter dagen med en nedgang på 0,66 prosent etter fallet i går.

Resultatsesong
Det har vært en del skuffelser så langt i resultatsesongen i USA. Lucent, Alcoa og Genentech har alle levert skuffende tall som har gitt utslag i pessimisme blant investorene i USA, men det finnes også noen lyspunkter.

Brusgiganten PepsiCo leverte et resultat før børsåpning i dag som var høyere enn hva som var ventet og guidet samtidig positivt for resten av året. Aksjen starter dagen positivt, og stiger 1,31 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.