Gå til sidens hovedinnhold

Wall Street åpner ned

Den amerikanske børsen åpner torsdagen ned. Situasjonen i Midtøsten, dårlige arbeidsledighetstall og høy oljepris får aksjene til å falle. Følg utviklingen her.

Wall Street åpner torsdagen med et fall etter en dårlig dag for børsene i Europa, høy oljepris og den tilspissede situasjonen mellom Israel og Libanon. Det ble også sluppet en rapport over arbeidsledigheten i USA i ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

De amerikanske arbeidskontorene meldte at det var flere førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i forrige uke enn hva som var ventet på forhånd.

Industriindeksen Dow Jones faller i dag under det psykologiske viktige nivået på 11.000 poeng. Indeksen er ned 0,36 prosent til 10.973 poeng. Den bredere S&P500-indeksen følger Dow Jones med et fall på 0,31 prosent til 1.254 poeng.

Nedjusteringer og bot
Wal-Mart Stores og Walt Disney fikk begge nedjustert av Wall Street analytikere i dag. De to aksjene, som er komponenter i industriindeksen Dow Jones, faller henholdsvis 1,40 prosent og 2,67 prosent.

I går kuttet finanshuset UBS estimatet for overskuddet i andre kvartal for dataprodusenten Dell. Aksjen, som er en del av S&P500, falt 4,4 prosent i går, mens den starter dagen i dag med et fall på 0,5 prosent.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt i går til det laveste nivået siden 14. juni. Dette kom etter det ble klart at Microsoft har blitt tildelt en bot av EU i størrelsesorden 357 millioner dollar, eller 2,2 milliarder kroner, for brudd på konkurranselovgivningen.

I dag faller Nasdaq-indeksen 0,89 prosent til 2.071,47 poeng, mens Microsoft-aksjen starter dagen med en nedgang på 0,66 prosent etter fallet i går.

Resultatsesong
Det har vært en del skuffelser så langt i resultatsesongen i USA. Lucent, Alcoa og Genentech har alle levert skuffende tall som har gitt utslag i pessimisme blant investorene i USA, men det finnes også noen lyspunkter.

Brusgiganten PepsiCo leverte et resultat før børsåpning i dag som var høyere enn hva som var ventet og guidet samtidig positivt for resten av året. Aksjen starter dagen positivt, og stiger 1,31 prosent.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken