Gå til sidens hovedinnhold

Wall Street litt opp etter svak uke

USA-børsene hentet seg fredag litt inn etter en dårlig uke.

Fokus i dag var på den månedlige sysselsettingsrapporten. Ifølge rapporten falt sysselsettingen med 35.000 personer, mens markedsaktørene i snitt ventet et fall på rundt 150.000. I tillegg ble tallet for august revidert fra pluss 169.000 til pluss 211.000 personer.

Dette indikerer at den amerikanske økonomien foreløpig har klart seg bedre enn ventet gjennom de store orkan-ødeleggelsene. Men samtidig øker det sannsynligheten for at inflasjonen og dermed rentene vil ta seg opp – noe som har vært en bekymring for amerikanske aksjeinvestorer den siste tiden. Høy rente er negativt for aksjemarkedet, fordi det gjør det relativt sett mindre attraktivt å sitte med pengene i aksjer.

Oljeprisen, som har falt markant den siste uken, steg det siste døgnet rundt en prosent. Et fat brent-olje for levering i november koster nå 59 dollar. Dette ga oppdrift til oljeselskaper som Exxon Mobil.

Tidlig på dagen fikk markedet skjelven, da den store Penn Station i New York ble delvis stengt etter at det ble funnet en boks med en mistenkelig substans, dagen etter at myndighetene i byen varslet om konkret terrorfare for undergrunnsbanen. CNN viste politifolk i gassmasker og beskyttelsesdrakter, men det hele ser ut til å ha vært en slags spøk, og børsen hentet seg inn igjen, og dagen endte dermed forsiktig i pluss.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones: 10.292,31 (+0,1 prosent)

Nasdaq: 2090,35 (+0,3 prosent)

S&P 500: 1195,90 (+ 0,4 prosent)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her