Gå til sidens hovedinnhold

Warren tror oppturen fortsetter

Peter Warren tror oppturen på børsene fortsetter, til tross for at Oslo Børs ifølge aksjeguruen «gjerne oppfører seg som Karnevalet i Rio på amfetamin».

Bakgrunnen for Warrens betraktninger er at Oslo Børs har steget hele 8 prosent siden årsskiftet, mens industriindeksen Dow Jones ved New York-børsen bare er 0,54 prosent opp.

- God kjøpsmulighet
Likevel tror han oppturen fortsetter.

- I aksjemarkedene ser vi for tiden en korreksjon. Avhengig av dybden på denne kan dette være en god kjøpsmulighet for de som er villige til å påta seg aksjemarkedsrisiko i det vi tror at toppen på oppgangen, påbegynt i fjor, ennå ikke er sett, sier han.

Warren benytter samtidig anledningen til å sparke hausserne i aksjemarkedet på skinnleggen.

- Det er sjelden man ser en så entydig konsensus for den videre utvikling i finansmarkedene som ved dette årets inngang, påpeker han, og fortsetter:

- «No brainers» var: Dollar skal kraftig ned, gull og metaller skal kraftig opp, råvareprisene skal videre opp og aksjemarkedet skal til himmels.

- Lite har skjedd
Foreløpig har ikke spådommene slått til, påpeker supermegleren. Oppgangen ved New York-børsen er heller beskjeden, dollaren har styrket seg mot euro, og råvareindeksen hadde torsdag sitt kraftigste fall i løpet av én dag siden 1988.

Warren understreker også at det finner en rekke risikomomenter der ute, blant annet det gedigne amerikanske handelsunderskuddet og den japanske sentralbankens iver etter å kjøpe dollar.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021