Gå til sidens hovedinnhold

- WGI er ingen flopp

Ingebjørg Vamråk, som i sin tid frontet opprøret i T5PC, ser ikke bort fra at WGI kan overleve. Hun mener WGIs konsept er mye bedre enn T5PC.

Vamråk, som er jus-student, var den som i sin tid gikk i spissen for opprøret i T5PC, som endte med konkurs og en rekke siktelser fra Økokrim sist høst.

Hun følger også med på oppstyret rundt et annet nettverksselskap, WGI, som nå vakler, etter at deltagere har gjort opprør på grunn av manglende utbetalinger.

Vamråk mener det er betydelige forskjeller mellom T5PC og WGI. - WGI har ikke vært en flopp. WGI holder seg til strategien sin, som er spill. Jeg spådde at WGI ville overleve T5PC, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Hun peker på at WGI tilbyr noe denne typen mennesker er interessert i, nemlig gambling, i forhold til såpe og lignende, som T5PC forsøkte å selge.

I dag er det et toppledermøte i WGI i Oslo, og mange har spekulert i om toppene vurderer en nedleggelse av systemet.

- Det er ikke gitt at de legger ned, sier Vamråk, og peker på at WGI har svært mange medlemmer, og medlemmene i slike systemer har ofte vist seg svært tålmodige.

WGI har oppgitt å ha godt over 400.000 medlemmer, hvorav rundt halvparten i Norge. Medlemmene tilbys tilgang til ulike nettspill, og får betalt avhengig av hvor mye medlemmene under dem omsetter for på spill.

Tidligere var et aksjespill, hvor man kunne investere i lekeaksjer, svært sentralt, men dette er nå i ferd med å bli faset ut etter at aksjekursen kollapset.

Vamråk mener WGI nå er kommet til et veiskille. For å gjenopprette tilliten må utbetalinger av penger komme i gang igjen. - Og det er umulig å vite om det finnes nok penger til det, sier hun.

Vamråk tror WGI blir videreført i en eller annen form. - Jeg tror ikke de går under jorda, sier hun.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken