*Nettavisen* Økonomi.

WGI-ledere må i retten

Foto: Jo André Aakvik / TV 2 NETTAVISEN

Onsdag braker det løs i tinghuset i Fredrikstad: De fem verdenslederne i WGI møter pyramideadvokaten Olav Sylte i retten.

15.06.05 08:43

Sylte representerer 17 tidligere WGI-medlemmer, som hevder å ha rundt 2,5 millioner kroner til gode i det nå fallerte pyramideselskapet.

Sylte og hans klienter har rettet sitt krav mot de fem såkalte verdenslederne i WGI: Geir Bjørhusdal, Mads Østvang, Steinar Amundsen, Tor Einar Olaisen Tor Anders Petterøe. Sylte hevder de fem er å anse som WGIs offisielle representanter i Norge, på tross av at selskapet ikke er formelt registrert her i landet.

Sylte hevder at de fem verdenslederne i kraft av sin posisjon må stå ansvarlig for selskapets virksomhet i Norge.

Nedlagt
WGI ble nedlagt i april i år. Det vil si, selskapet skiftet i praksis navn, og heter nå Aspiritus. Dette selskapet har overtatt WGIs virksomhet og medlemsmassen på anslagsvis 220.000 nordmenn.

Forut for nedleggelsen, eller navneskiftet om man vil, slet WGI med å betale ut medlemmenes tilgodehavende. Det er med utgangspunkt i betalingsproblemene de 17 tidligere medlemmene har reist sak mot WGI.

Kravet mot pyramidesystemet ble rettet før virksomheten ble nedlagt, og saken fortsetter derfor uavhengig av dette.

Alle de fem verdenslederne har tette bånd til Aspiritus, som hevder å være helt uavhengig av WGI. Blant annet har flere av de fem avholdt vervemøter i regi av Aspiritus.

Til tingretten
Saken føres for forliksrådet, som normalt er første instans i sivile klagesaker. Advokat Sylte regner ikke med at dagens rettsmøte vil ende i noen konklusjon.

- Min erfaring fra denne typen saker er at de blir henvist til tingretten. Vi er innstilt på å forhandle i forliksrådet, men jeg tror vi ender opp med en tingrettssak, sier Sylte til TV 2 Nettavisen.

Fra WGI-toppene er det som vanlig taust.

- Ingen kommentar. Jeg snakker ikke med Nettavisen, sier Geir Bjørhusdal når TV 2 Nettavisen tar kontakt for å få kommentarer i forkant av rettsforhandlingene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.