*Nettavisen* Økonomi.

WGI-toppene tagg penger

Foto: Jo André Aakvik / TV 2 NETTAVISEN

Da skattefuten banket på døra til en av de norske verdenslederne i WGI, var ikke ledelsen snaurere enn at de oppfordret medlemmene til å betale advokatregningen.

18.05.05 12:41

Det viser et lydopptak TV 2 hjelper deg og TV 2 Nettavisen har fått tilgang til. Hør utdrag fra telefonkonferansen her .

Under en telefonkonferanse med vanlige medlemmer, opplyser verdensleder Geir Bjørhusdal at han har fått bokettersyn, og derfor har måttet ta kontakt med advokat. Sammen med sine fire verdensleder-kolleger har Bjørhusdal hyret inn advokat Bjørn Olav Johansen i Tønsberg. Overfor medlemmene gir Bjørhusdal advokaten de beste skussmål, men må samtidig innrømme at han ikke er gratis.

- Denne advokaten jobber ikke gratis. I så måte så har vi fem norske ledere vært inne med 10.000 kroner hver. Dette dekker så vidt den første regningen vi har fått. Så det vi rett og slett gjør, er at vi oppforder folk som ser en mulighet for det til å bidra litt til denne kontoen, sier Bjørhusdal under telefonkonferansen.

Ifølge flere kilder - gjengitt i både TV 2 Nettavisen, Dagbladet og VG - mottok de fem verdenslederne på dette tidspunktet rundt 80.000 kroner hver fra WGI.

Det var altså likevel ikke nok. Da skattefuten ville ha sitt, ba toppene om at medlemmene skulle bidra til å betale rådyre advokater. Og medlemmene ble oppfordret til ikke å snu på skillingen.

- Så derfor oppfordrer vi folk til å yte en skjerv, sier Bjørhusdal, før kollega Steinar Amundsen trår støttende til:

- Den skjerven trenger ikke være så liten heller. Dette kan jo gi store fordeler for deg - ikke bare i år, men i årene som kommer. Så dette kan bety store penger for hver enkelt av dere. Legg i et stort beløp, lyder Amundsens oppfordring til medlemmene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag