*Nettavisen* Økonomi.

WGI-toppene tok ut millioner

Fra WGIs lederforum i Singapore april 2004.

Mens resten av medlemmene har fått beskjed om å vente på penger, skal toppene i World Games-pyramiden ha tatt ut millionbeløp fra hemmelige konti.

26.02.05 09:24

Totalt regner skattemyndighetene med at minst 600 millioner kroner er utbetalt fra World Games Inc. til medlemmene gjennom kontooverføringer, Pay2-kort og gavekort.

- Ingen pengeproblemer i toppen
- Lederne har aldri hatt problemer med overføringer. Tolv timer etter at de overfører penger fra WGI, kan de ta ut penger på kontoen på Isle of Man, eller andre steder de har konto, sier en kilde i WGI-systemet til VG.

Ifølge kilden skal WGI-toppene ha tatt ut større pengesummer langt utpå høsten 2004.

- Dette er penger som medlemmene ikke får vite om, sier kilden.

Også etter jul skal store beløp ha gått fra WGi-spillene og inn på ledernes konti. Ifølge VG, kan det bli aktuelt for Skattedirektoratet å kontakte myndighetene på Isle of Man med begjæring om innsyn.

Da WGI-styrelder Greg Kennedy kom fra Australia til Norge for å lansere det nye utbetalingskortet, skal fem norske verdensledere, samt ytterligere fem utpekt av verdenslederne, ha fått det nye kortet. Kortet kan brukes over hele verden, og er utstedt av en bank med hovedkvarter i Dubai.

Den offisielle planen er at 100 andre ledere skal få et tilsvarende kort innen to-tre uker. En kilde sier til VG at dette ikke kommer til å skje.

Etterlyst i Canada
Tidligere WGI-leder quentin George er etterlyst i Canada. George har ved flere anledninger deltatt på vervearrangementer i Norge, Sverige og Danmark, samt på såkalte lederfora.

Ifølge Dagbladet er det uklart om George fremdeles har noe med selskapet å gjøre, men han skal ha forlatt WGI etter at han fikk en dom, og en stående arrestordre på seg i Canada.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.