Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Wikborg Rein under Tilsynets lupe

Per Magne Ristvedt, Managing Partner Wikborg Rein
Per Magne Ristvedt, Managing Partner Wikborg Rein Foto: Jan Christian Grandre (TV 2 Nettavisen)
Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet undersøker nå om det kjente advokatfirmaet Wikborg Rein opptrådte kritikkverdig da det bistod pyramideselskapet T5PC med å hente inn penger.

- Vi har fått oversendt en redegjørelse om saken, og skal nå undersøke denne nærmere. Vi må muligens hente inn noe mer informasjon, og så får vi se hva konklusjonen blir, sier rådgiver Dag Eriksen i Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet.

Tilsynet gav i forrige uke flengende kritikk av advokat Dennis Ekpete, og innstilte overfor Advokatbevillingsnemnden at Ekpete skal fratas sin advokatbevilling. Nemnden skal ta stilling til Ekpetes videre muligheter for å drive som advokat førstkommende tirsdag.

Intrikat selskapsstruktur
I sin rapport peker Tilsynet blant annet på Ekpetes rolle i selskapsoppbyggingen i T5PC-systemet. «Tilsynsrådet konstaterer at advokat Ekpete har bistått med å opprette og / eller drifte en intrikat selskapsstruktur som involverer to selskaper og en trust i Karibien, samt et selskap i Storbritannia¿Tilsynsrådet kan ikke se at den valgte selskapsstrukturen har hatt noe annet siktemål enn å tilsløre de reelle forholdene, og å vanskeliggjøre det offentliges, medlemmers og andre tredjemenns mulighet for innsikt og kontroll med virksomheten,» skriver Tilsynet i sin rapport.

Wikborg Rein bistod i 2003 T5PC med å utarbeide et prospekt i forbindelse med at pyramideselskapet hentet inn flere hundre millioner kroner gjennom aksjesalg. Hvorvidt ikke dette også fortjener kraftig kritikk, slik Ekpete fikk, vil ikke Eriksen ta stilling til.

- Det er det alt for tidlig å si noe om. Vo må avvente våre undersøkelser, sier han, og estimerer at det vil ta fra noen uker til et par måneder.

Bistod med prospekt
Managing partner Per M. Ristvedt i Wikborg Rein avviser at firmaet har gjort noe kritikkverdig.

- Vi har ikke bidratt til å lage noen selskapsstruktur i T5PC. Vi har blant annet bistått selskapet med et prospekt, men ikke vært involvert i utviklingen av selskapsstrukturen, sier Ristvedt.

- Men dette innebærer jo å markedsføre denne selskapsstrukturen.

- Vi har ikke markedsført noe som helst. Vi har bistått med en prospekt, svarer Ristvedt.

- Men et prospekt er jo en form for markedsføring.

- I likhet med alle selskaper som utarbeider prospekter, søkte T5PC om bistand til dette. Vi hjalp dem med det, og prospektet er det ingenting galt med, sier Ristvedt.

Han frykter ikke konklusjonene etter Tilsynets undersøkelser.

- Vi ser ikke noe grunnlag for å frykte konklusjonene i det arbeidet Tilsynet nå gjør, sier Ristvedt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!