Gå til sidens hovedinnhold

- Windows-hull er bakdør

Den kjente sikkerhetseksperten Steve Gibson hevder et grovt sikkerhetshull i Windows var plassert der med vilje av Microsoft.

Det ble for noen uker siden kjent at Windows har en grov sikkerhetsfeil i håndteringen av bildeformatet Windows Meta File (WMF). Hullet gjør at maskinen din kan bli infisert av virus eller oppdatering kan bli gjort på operativsystemet ved å se på et WMF-bilde.

Mener det er bakdør
Steve Gibson, som driver sikkerhetsnettstedet GRC, som er kjent for sine analyser av sikkerhetshull, hevder at dette hullet ikke er et resultat av en programmeringsfeil, men at Microsoft har lagt inn dette hullet med vilje for å skape en såkalt bakdør.

Gibson skriver på sine sider at han sammen med en kollega har studert feilen nøye, og forteller at dette på ingen måte ser ut til å være «feilkoding» slik de fleste sikkerhetshull er, men virker som noe som er designet med vilje for Windows.

Nesten umulig å stoppe
Han hever at Microsoft ved hjelp av dette hullet kan oppdatere Windows-maskiner uten at brukeren er klar over det gjennom å for eksempel lede brukere inn på sine egne hjemmesider.

WMF-feilen ifølge Gibosm kan ikke hindres ved å sette sikkerhetsnivået i nettleseren på topp og brannmurer benyttes.

- Grunnløse påstander
Microsoft på sin side hevder at Gibsons anklager er grunnløse og mener at dette er en feil, ikke en funksjon lagt inn med vilje, skriver The Inquirer.

Gibson sier at en aldri vil få noe klart svar på om dette var gjort med vilje, men at bevisene er ganske overbevisende. Feilen rammer alle nyere Windows-versjoner, inkludert beta-utgavene av nye Windows Vista.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken