Windows-oppdatering utsatt

Det var ventet at den neste store oppdateringen av Windows XP skulle komme til sommeren. Nå ser den ut til å bli utsatt et år.

17.01.06 11:27

Microsoft-sjef Steve Balmer har tidligere uttalt at den neste store oppdateringen av Windows XP, kalt Service Pack 3, skulle komme rett før selskapet lanserer sitt nye operativsystem Windows Vista. Vista vil etter all sannsynlighet bli lansert i høst, og Service Pack 3 har derfor blitt antatt å komme i sommer.

Nå har Microsoft oppdatert sitt veikart. Det ser ut til at Service Pack 3, som er en pakke med alle sikkerhetsoppdateringer og ny funksjoner for Windows XP, ikke vil bli lansert før andre halvdel av 2007 – det betyr nesten tre år etter at Service Pack 2 ble sluppet.

På denne måten blir det vanskeligere for systemansvarlige å holde maskinparken oppdatert, og en skal ikke se bort i fra at dette er en bevisst strategi for å lokke kundene over til Windows Vista.

Spekulasjonen har nå begynt å gå på nett at Service Pack 3 kommer til å bli kansellert, og i stedet erstattet med en såkalt ”roll-up-fix”, som kan sees på som en oppdatering av Service Pack 2 som må installeres i tillegg. Dette vil i så fall gjøre det mer tungvindt for brukerne.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.