Witzøe har tjent 1,6 milliarder kroner - i dag

Gustav Magnar Witzøe er verdens rikeste under 30 år, ifølge magasinet Forbes. Hans estimerte formue er på rundt 26 milliarder kroner.

Gustav Magnar Witzøe er verdens rikeste under 30 år, ifølge magasinet Forbes. Hans estimerte formue er på rundt 26 milliarder kroner. Foto: Scanpix/montasje

Oslo Børs faller, men lakseaksjene skyter i været. Det betyr en saftig gevinst for Gustav Magnar Witzøe.

13.08.19 14:32

Gustav Magnar Witzøe (26) har god grunn til å smile: Mens hovedindeksen på Oslo Børs er svakt ned, er sjømatindeksen kraftig opp.

Tirsdag stiger Salmar hele 7,3 prosent på børsen, noe som betyr en gevinst på hele 1,7 milliarder kroner for laksearvingen Witzøe. 26-åringen er hovedaksjonær i Salma gjennom sitt eierskap i Kverva.

Samtlige lakeselskap stiger på børsen etter at meglerhuset DNB Markets oppgraderte sin anbefaling av laksesektoren fra salg til nøytral.

Les også: MDG vil ha kommisjon for oljeindustriens utfasing: - Vi er ærlige på at arbeidsplassene vil forsvinne

Ifølge TDN Direkt begrunnes oppgraderingen med fravær av klare negative triggere utenom høy verdsettelse, samtidig som Lerøy Seafood trekkes frem som det mest attraktive selskap basert på verdsettelse. Tirsdag er Lerøy Seafood opp 5,7 prosent. Mowi er opp 2,36 prosent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aksjeverdien til Salmar har skutt til værs de siste to dagene. Klokken 13.10 kostet Salmar-aksjene 437 kroner per aksje. Foto: Infront

«Med flere potensielle negative triggere som har kommet og gått, som nedgang i inntekter, sesongvariasjoner i spotpriser og valuta, ser risiko mot avkastning mer nøytral ut for oss på mellomlang sikt», skriver meglerhuset ifølge TDN Direkt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oversikten fra de siste to ukene viser stigningen til Salmar. Foto: Infront

Gustav Magnar Witzøe fikk i 2013 overført omtrent alle eiendelene til sin far Gustav Witzøe, som bygget opp giganten Salmar. Investeringsselskapet Kverva har eierposter i flere sjømatselskaper.

Ble misbrukt i svindelannonse

I sommer dukket flere falske annonser opp på nett der det framstod som om Salmar-arvingen hadde vært på Skavlan for å snakke om millionene han hadde tjent på kryptovaluta. Til Adresseavisa avviste Witzøe at det var noe som helst sannhet i annonsene.

- Jeg håper de fleste skjønner at det er fake. Hvis man gjør et raskt søk, så ser folk at det ikke er ekte, sa Witzøe til Adressa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gustav M. Witzøe sammen med Jan Thomas under åpningen av hotellet Clarion Hotel The Hub på Jernbanetorget i Oslo tidligere i år.  Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Andre kjente fjes, som Olav Thon, John Fredriksen og Petter Stordalen, har også blitt portrettert i svindelforsøkene. Witzøe sier til Adresseavisa at han også tidligere har blitt tilsendt eksempler på at navnet har blitt misbrukt i svindelforsøk, men at han ikke tror det ville hatt noen effekt å politianmelde personene bak annonsene.

- Heldigvis opplever jeg lite av dette, sier Witzøe til Adressa.

Les mer: Oslo Børs smittet av børsangsten

Les også: Märtha Louises engleskole avsluttet med inntektssmell

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.