Gå til sidens hovedinnhold

Wizz Air utvider tilbudet i Nord-Norge

Åpner to nye ruter i desember.

For noen uker siden utvidet ungarske Wizz Air sin offensiv i Norge med enda flere ruter og flypriser helt ned i 49 kroner. Nå utvider selskapet rutetilbudet.

Wizz åpner nye ruter mellom Oslo og henholdsvis Evenes flyplass (Narvik/Harstad) og Stavanger. Stavanger-flyet får to daglige avganger, mens Evenes-flyet skal gå daglig, melder selskapet i en pressemelding.

Flyrutene åpner 15. og 17. desember, og prisen blir 99 kroner.

Les også: Wizz Air sjokkerer med enda lavere billettpriser

- Øker konkurransen

Det ungarske flyselskapets offensiv i Norge har provosert såvel fagforeningene som politikere fra Raymond Johansen til Erna Solberg, fordi selskapet ikke vil inngår avtaler med organisert arbeidskraft.

Les også: Den tidligere Ryanair-direktøren hyller prisgrepet til Wizz Air i Norge

Som Nettavisen skrev i oktober, har jumboprisene også fått prisene på konkurrerende ruter fra SAS og Norwegian ned på et historisk lavt nivå. Rutene fikk priskutt på opp mot 2000 kroner etter at den ungarske konkurrenten kom på banen.

- Vi ser allerede at Wizz Air har stimulert bookingene. Det vil gå flere og flere fly og prisene vil holde seg lave en god stund. Du skal ikke se bort fra at det kommer billetter til en tier! Wizzair har uansett 55 prosent av inntektene sine andre ting enn billettsalg, sa kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reiser til Nettavisen i oktober.

12 ruter på plass

For en snau månd siden annonserte Wizz Air sju nye ruter og base i Trondheim. Med de nye rutene til Stavanger og Narvik/Harstad tilbyr Wizz Air nå totalt 12 norske innenlandsruter.

- Det er en glede å kunngjøre ytterligere to norske innenlandsruter. Vi vet hvor viktig det er for nordmenn å se familien sin i julen, og at fly er den tryggeste og mest bærekraftige transportmåten for nettopp dette”, sier József Váradi, konsernsjef i Wizz Air i en pressemelding.

Også smittevernet er bra, hevder Varadi, selv om det allerede er registrert fem koronasmittede i besetningen etter en drøy ukes drift i Norge.

- Wizz Air var blant de første til å innføre strenge smittevernstiltak i våres, og jobber kontinuerlig med å tilby en trygg reise om bord på våre fly, sier Váradi i pressemeldingen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto