*Nettavisen* Økonomi.

Worldcom forbereder comeback

Tidligere toppsjef i Worldcom Foto: Scanpix/Reuters

Det skandalerammede teleselskapet Worldcom har fått rettens godkjenning til å oppheve betalingsstansen. Fra nyttår skal Bernie Ebbers selskap gå tilbake til normal virksomhet igjen.

Etter 15 måneder med betalingsstans og gjeldssanering er Worldcom nå klar for å drive ordinær virksomhet igjen. For to år siden ble selskapet avslørt for å stå bak historiens verste regnskapsjuks. Worldcom blåste opp omsetningstallene med over 70 milliarder dollar.

Den tidligere ledelsen i selskapet er kastet ut og det aller meste av gjelden er borte. Før helgen godkjente en domstol Worldcoms plan for å gjenoppta driften på ordinære vilkår.

Konkurrentene til Worldcom har vært svært misfornøyd med betalingsavtalen selskapet har hatt de siste 15 månedene. Begrunnelsen har vært at Worldcom gjennom denne avtalen ville få det svært mye enklere konkurrentene i markedet.

Det har heller ikke hjulpet på irritasjonen at rettsprosessene etter skandaleregnskapene har drøyd oppsiktsvekkende lenge. Fortsatt er det ikke reist tiltale mot Worlcom-gründer Bernie Ebbers, til tross for at det er slått fast at han var svært sentral i regnskapsjukset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.