*Nettavisen* Økonomi.

XXL-ansatte kalles tilbake på jobb

Oslo 20181219. Aksjekursen til sportskjeden XXL stupte 40 prosent da Oslo Børs åpnet onsdag. Nesten tre firedeler av selskapets verdi har forduftet i løpet av året.

Oslo 20181219. Aksjekursen til sportskjeden XXL stupte 40 prosent da Oslo Børs åpnet onsdag. Nesten tre firedeler av selskapets verdi har forduftet i løpet av året. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

1000 norske ansatte skal tilbake på jobb, melder XXL.

26.05.20 14:28

XXL henter 1.450 ansatte i Norge og Finland tilbake til butikkene. Det fremgår av en børsmelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

Den 23. mars meldte sportsutstyrkjeden XXL at 1.450 ansatte i Norge og Finland måtte permitteres på grunn av en markant nedgang i omsetningen knyttet til koronavirus-utbruddet. Av disse var 1.000 ansatt i butikker i Norge.

Imidlertid normaliserte salget seg i løpet av april, slik det framgikk under kvartalspresentasjonen i forrige uke. XXL måtte da melde en historisk smell, med et underskudd på 262 millioner kroner før skatt.

XXL har gradvis redusert permitteringene, og varsler torsdag at alle ansatte i Norge skal tilbake på jobb innen 1. juni, og alle ansatte i Finland i løpet av juni måned.

- COVID-19-situasjonen er ekstraordinær. Men selskapet har hatt en positiv salgsutvikling etter den første fasen av utbruddet i midten av mars. Jeg er derfor glad for å kunne ønske alle våre ansatte i Norge og Finland som ble midlertidig permittert tilbake på jobb. Vår ansatte har håndtert dette på imponerende vis og vi har hatt en god dialog med våre ansatte-representanter gjennom hele prosessen, sier XXLs konsernsjef pål Wibe i børsmeldingen.

Markedet reagerte umiddelbart på nyheten, og XXL-aksjen omsettes nå på Oslo Børs for over 15 kroner, som er opp 19 prosent fra tirsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag