Pål Wibe slutter i stillingen som administrerende direktør i XXL 1. september, grunnet uenighet om prioriteringer og veien videre for XXL.

Det melder sportskjeden i en børsmelding fredag.

– Til tross for pandemien har det vært en glede å lede XXL de siste to årene. Vi har hatt resultatvekst samtidig som vi har gjennomført flere strategiske prosjekter. Jeg er stolt over det vi har fått til som lag, sier han i meldingen.

Han bekrefter at han og styret ikke er enige om alt.

– Styret og jeg har hele veien vært enige om den strategiske retningen, men vi er uenige om implementering og hvilke prioriteringer som er viktigst for XXL akkurat nå, sier Wibe.

Les også: Kjempesmell for XXL

Fortsetter i XXL ut året

XXL-sjefen sier at de skilles som venner, og at han ønsker alt det beste for XXL.

Wibe fortsetter å ha ansvar for den daglige driften og samtidig sørge for god fremdrift på XXLs strategiste endringsprogram til han går av i slutten av august. Når XXL-sjefen fratrer stillingen, skal han fortsette i selskapet ut året for å sørge en god overgang til neste administrerende direktør.

Styret i XXL skal nå gå i gang med arbeidet for å finne en ny sjef.

Wibe har vært i stillingen siden 2020, da han kom fra lavpriskjeden Europris.

Les også: Inntektsfall for Europris: Skylder på temperaturene og sen påske

– Bygget en robust organisasjon

Styreleder Hugo Maurstad sier i børsmeldingen at styret er takknemlig for Wibes innsats gjennom hele pandemien, og han beskriver innsatsen som «imponerende og energisk».

– XXL er i dag et bedre selskap enn det var for to år siden da Pål begynte i selskapet som administrerende direktør. Sammen med en dyktig ledergruppe, har Pål bygget en robust organisasjon og utviklet XXL på flere viktige områder, sier han.

Han mener selskapet er godt posisjonert for å ta markedsandeler og styrke lønnsomheten til kjeden de neste årene.

Les også: Legger ned ved svenskegrensen: – Vi kan ikke tape penger til evig tid