XXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg

Greta Thunberg taler i Kungsträdgården i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix

Greta Thunberg taler i Kungsträdgården i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Sjefen for den svenske avdelingen i XXL går av med umiddelbar virkning etter et innlegg om klimaaktivisten Greta Thunberg på hans Facebook-profil.

24.05.19 19:33

Per Sigvardsson har nektet for at han har skrevet innlegget, som av XXL omtales som «upassende».

På Sigvardssons Facebook-profil ble Thunberg omtalt som «så nært downs man kan komme».

Går på dagen

Han har hevdet at han er blitt utsatt for datainnbrudd, men påstanden kan verken bekreftes eller avkreftes av den norske sportskjeden, selv om selskapet hentet inn eksperthjelp utenfra for å granske hvordan innlegget havnet på XXL-sjefens profil.

– Per Sigvardsson har på grunn av dette på egen begjæring valgt å si opp sin stilling på XXL med umiddelbar virkning for å skape ro rundt situasjonen og for å skape den best mulige situasjonen for XXL, skriver selskapet fredag.

Facebook-dialogen viser at flere reagerer på Per Sigvardssons kommentar. XXL-sjefen selv mener det ikke er han som har skrevet kommentaren. Foto: Skjermdump

- Nulltoleranse

Ifølge XXLs konsernsjef Tolle Grøterud har XXL nulltoleranse for alle typer krenkende, støtende eller trakasserende atferd.

- Vi har i etterkant av vårens hendelser forsøkt å tydeliggjøre vårt fokus på dette, og endret våre retningslinjer, sier Grøterud.

XXL vil nå starte en prosess for å finne en ny sjef for Sverige, og stillingen vil bli utlyst snarlig.

Det var svenske Aftonbladet som først rapporterte om at det var lagt ut et krenkende innlegg om den 16 år gamle svenske klimaaktivisten på Sigvardssons Facebook-profil i april.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.