Det er Yara-sjef Svein Tore Hoelsether som melder om hendelsen på sin LinkedIn-konto. Det er ikke rapportert om skadede eller døde.

Det er fryktelig å se hva som skjer, skriver Hoelsether i sin LinkedIn-melding (se under).

Yara International er ett av Norges største selskaper og ledende på verdensmarkedet for kunstgjødsel. Staten er hovedeier med 36 prosent. Selskapet opererer i 60 land, og har 17.000 ansatte. Yara omsatte for nærmere 100 milliarder kroner i 2020.

Børsverdien av selskapet mandag er på 110 milliarder kroner. Aksjen er opp 1 drøy prosent mandag. Yara har ikke sendt børsmelding om hendelsen.

Les også: Nato-land legger press på Stoltenberg for å få ham til å fortsette

Har redegjort for alle ansatte

Kristin Nordal, Vice President Corporate Communications i Yara, sier til Nettavisen at de ikke har så mye mer informasjon enn det som står på LinkedIN-posten.

Hun sier at de står bak norske myndigheter og støtter fordømmelsen av den russiske invasjonen.

– Vi er ekstremt bekymret på grunn av den forferdelige situasjonen. Nå er vår prioritert sikkerheten til ansatte, sier hun til Nettavisen.

Les også: NRK har trukket reportere ut av Kyiv: Russiske bakkestyrker nærmer seg

Er lettet

– Ingen ble skadd i angrepet?

– Det vi kan si er at vi har vært i kontakt med alle ansatte, og vi er lettet over at alle ansatte er redegjort for, sier hun.

Nordal sier at de har jevnlig kontakt med ansatte i Kyiv, og de gjør det de kan for å støtte dem i den vanskelige situasjonen.

– Er dere sikre på at det var en russisk rakett?

– Det kan vi ikke kommentere, sier hun.

Les også: Ukrainske styrker har senket tempoet

Fordømmer

Hoelsether skriver at Yara fordømmer den russiske regjeringen ulovlige militære angrep på Ukraina. Tankene går nå til alle som er berørte på bakken i Ukraina og alle de ukrainske kollegaene, uansett hvor de befinner seg i krigssonen.

Yara-sjefen betegner nyheten og bildene fra Ukraina som hjerteskjærende. Det varmer for konsernsjefen og se medlidenheten og støtten fra de 17.000 Yara-ansatte og støtten som kommer fra alle deler av verden.

«Måtte denne krigen komme til en slutt og måtte Ukraina fortsette som en selvstendig, fri og demokratisk nasjon», er Hoelsethers innstendige appell.