*Nettavisen* Økonomi.

Yuni (16) på Nesodden syr munnbind på jenterommet

STARTET I DET SMÅ: – Det startet som en liten greie der jeg sydde munnbind til familien, men da mamma la ut bilde av munnbindene på Facebook var det plutselig mange flere som ville ha, sier Yuni Cheng Wiik til NTB. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

STARTET I DET SMÅ: – Det startet som en liten greie der jeg sydde munnbind til familien, men da mamma la ut bilde av munnbindene på Facebook var det plutselig mange flere som ville ha, sier Yuni Cheng Wiik til NTB. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

– Nå som skolen er stengt, og jeg må være mye hjemme, er det fint å ha noe å gjøre, sier 16-åringen på Nesodden.

22.04.20 09:45

Iført munnbind og hansker syr 16 år gamle Yuni Cheng Wiik fargerike munnbind til venner og kjente. – Det er fint å kunne bidra på min måte, sier hun.

Nyhetsstudio: Følg utviklingen i koronapandemien

– Det startet som en liten greie der jeg sydde munnbind til familien, men da mamma la ut bilde av munnbindene på Facebook, var det plutselig mange flere som ville ha, sier Yuni Cheng Wiik til NTB.

Den siste tiden har 16-åringen hatt hendene fulle med å sy fargerike munnbind hjemme på jenterommet på Nesodden. Til nå har hun sydd flere titalls munnbind, som hun selger til venner og kjente som tar kontakt etter å ha sett dem i sosiale medier.

Wiik er klar på at hun også tar smittevern på alvor når hun selv syr munnbind som skal bidra til å begrense smitte.

Klikk på bildet for å forstørre. TRAVLE DAGER: 16 år gamle Yuni Cheng Wiik har hatt hendene fulle med å sy fargerike munnbind hjemme på jenterommet på Nesodden. Iført munnbind og hansker har hun sydd flere titalls munnbind til venner og kjente.

TRAVLE DAGER: 16 år gamle Yuni Cheng Wiik har hatt hendene fulle med å sy fargerike munnbind hjemme på jenterommet på Nesodden. Iført munnbind og hansker har hun sydd flere titalls munnbind til venner og kjente. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

– Jeg har på meg munnbind og hansker når jeg syr, slik at de som får dem, skal være sikre på at det er trygt å bruke munnbindene, sier Wiik.

Wiik har lenge vært interessert i å lage egne klær og har blant annet sydd sin egen konfirmasjonskjole og ballkjole.

– Nå som skolen er stengt, og jeg må være mye hjemme, er det fint å ha noe å gjøre. Hvis jeg ikke hadde sydd disse maskene, hadde jeg uansett sydd eller strikket noe annet. Derfor er det fint å kunne bidra på min måte, sier Wiik.

(©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre. Nesodden 20200420. 16 år gamle Yuni Cheng Wiik har hatt hendene fulle med å sy fargerike munnbind hjemme på jenterommet på Nesodden. Iført munnbind og hansker har hun sydd flere titalls munnbind til venner og kjente. – Det startet som en liten greie der jeg sydde munnbind til familien, men da mamma la ut bilde av munnbindene på Facebook var det plutselig mange flere som ville ha, sier Yuni til NTB.

SYR SELV: 16 år gamle Yuni Cheng Wiik Wiik er klar på at hun også tar smittevern på alvor når hun selv syr munnbind som skal bidra til å begrense smitte. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.