Zalando har helt fra starten i 2008 hatt gratis frakt på varene sine. Nå varsler de at de for første gang vil innføre et fraktgebyr på varer under en viss sum til Norge og andre land i Norden.

Ifølge Reuters opplyste finansdirektør David Schröder på kvartalpresentasjonen torsdag at de vil innføre gebyret innen utgangen av mai i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Zalando har allerede innført et slikt miniumsgebyr på frakt i Italia, Spania, Storbritannia og Irland.

- Dette er en indikasjon på at denne innføringen fungerte og bærer frukt, sier analytiker Christoph Bast i Bankhaus Lampe til Reuters.

Schröder sa at miniumsgrensen for gratis frakt så langt ikke hadde påvirket kundetilfredsheten.

Mindre vekst

Ellers viste Zalandos tall at selskapet vokste 15 prosent i første kvartal 2019. Det er likevel en markant nedgang fra veksten på 23,4 prosent i 2018 og kan slik sett bli tatt som et tegn på at den elleville fremgangen til Zalando avtar.

Zalando har gjennom hele sin eksistens hatt en ekstrem vekst og selskapet har en klar strategi om å prioritere vekst fremfor lønnsomhet.

Omsetningen til selskapet var på 1,38 milliarder euro i kvartalet, mot 1,20 milliarder i samme kvartal året før.

Nettresultatet var på -17,6 millioner euro, mot -15,1 millioner i første kvartal i fjor.

Flere kunder

I rapporten fokuserer imidlertid Zalando på kraftig økning i antall kunder (+14,1 prosent) og økt trafikk på siden (+29,5 prosent).

- Vårt kundefokus har gitt avkastning i første kvartal ettersom vi har gjort fremgang med å bygge et startpunkt for mote i Europa, sier Rubin Ritter, Co-toppsjef i Zalando i en melding.

Tross den litt svakere veksten i kvartalet, venter Zalando fortsatt å vokse mellom 20 og 25 prosent i året.