Gå til sidens hovedinnhold

Økonomisk helbom fra RBK

Trønderklubben gikk på en smell - taper 30 millioner i år.

Det viser 2008-regnskapet og budsjettet for denne sesongen.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

RBK la i fjor opp til å omsette for 191,1 millioner, men solgte for 220,2. Blant annet solgte/leide trønderlaget ut spillere for 33,4 millioner mot 9,7 millioner i budsjettet. Der var det også lagt opp til et overskudd på to millioner. Her ble det bom på åpent mål.

Underskuddet endte på hele 12,7 millioner, etter at driftkostnadene kom på 233,8 millioner istedenfor de budsjetterte 195,7 millionene.

Frykter finanskrisen
«Ved inngangen til 2009 preges den økonomiske utviklingen i verden av stor usikkerhet på grunn av «finanskrisen». Dette vil også påvirke fotballklubbene. Klubben må løpende vurdere hvilke konsekvenser «finanskrisen» vil ha for organisasjonen og være parat til å gjennomføre nødvendige tiltak», heter det i styrets årsberetning.

Rosenborg legger opp til ansettelsesstopp i administrasjonen i år, og varsler om at man vil gjennomføre «en rekke kostnadsreduserende tiltak i all deler av klubben».

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Tapte på investeringene
Lønnskostnadene gikk blant annet opp med åtte millioner mer enn budsjettert i fjor, til 68,4 millioner. Og Rosenborg skrev ned spillerkontrakter for hele 33,4 millioner.

Og mens Lerkendal-laget hadde regnet med 1,5 millioner i fortjeneste på sine finansinvesteringer, endte de opp med et tap på nesten fire millioner.

Og mye verre skal det bli. For i 2009 legger Rosenborg opp til en omsetning på 190,2 millioner og 29,8 millioner i underskudd. Særlig er det spillerkostnader som trekker ned.

I fjor ble det investert 78 millioner i troppen, og dette gir økte avskrivninger da spillerkontrakter skrives ned over kontraktenes lengde. Også lønnskostnadene legger på seg.

78 mill. i nye spillere
«Budsjettet gir signal om betydelig sportslig satsing for å gjeninnta hegemoniet i norsk fotball på veien mot å nå klubbens ambisjon om å være blant Europas 30 beste klubber», skriver styret i en budsjettkommentar.

RBK har ikke budsjettert med inntekter fra UEFA-cupen i 2009.

«Det påregnes å være en oppside i budsjettet dersom klubben, etter å ha gått gjennom kvalifiseringsrundene, når et gruppespill høsten 2009».

Ronsenborg-konsernet står med 299,5 millioner i egenkapital og 218 millioner i gjeld.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken