Gå til sidens hovedinnhold

Truet med øks etter tisse-anmeldelse

51-åringen ville ha kameraten til å trekke anmeldelsen etter at han hadde tisset på ham.

(iBergen.no) Men drapstrusselen resulterte bare i ny anmeldelse og en mye lengre fengselsstraff.

Våknet av tissing
Historien startet en oktoberkveld tidligere i år. 51-åringen og kameraten var hjemme hos en felles bekjent. Sammen satte de til livs tre liter hjemmebrent. Utover kvelden ble kameraten dårlig og falt i dyp søvn på sofaen.

Han våknet plutselig av at 51-åringen sto over ham og tisset ham i ansiktet og på kroppen, før han robbet ham for 140 kroner og to pakker tobakk.

- Nå skal jeg drepe deg
Offeret innleverte anmeldelse på ham, noe som ble dårlig mottatt av 51-åringen. Én uke senere bevæpnet han seg med øks og troppet opp på kameratens dør.

Etter å ha ringt på flere ganger, gikk 51-åringen til verandaen og knuste seg inn døren med øksen. Med øksen hevet over hodet gikk ham mot kameraten mens han ropte: «nå skal jeg drepe deg NN (fornærmede, journ. anm.), nå skal jeg virkelig drepe deg.»

Flyktet til nabo
Kameraten ble så vettskremt at han tisset på seg. Men 51-åringen fortsatte likevel med å slå ham, samtidig som han forlangte at kameraten skulle trekke anmeldelsen.

Under påskudd å ha et annet ærend hos en nabo, klarte mannen å flykte. I mellomtiden robbet 51-åringen kjøleskapet hans.

- Traumatisk
I Bergen tingrett ble handlingen karakterisert som både hensynsløs og traumatiserende.

«Det har vært en særdeles skremmende og traumatisk opplevelse for fornærmede å oppleve at tiltalte tok seg inn gjennom terassedøren ved å knuse den med en øks, for så å true fornærmede verbalt og ved bruk av øksen, samtidig som han legemsfornærmet fornærmede.» heter det i dommen.

51-åringen, som tilsto forholdet, ble idømt seks måneder ubetinget fengsel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året