Gå til sidens hovedinnhold

Derfor bør du drikke øl

Det er ingen grunn til å drikke mindre øl i 2012, snarere tvert om.

Milliarder av øldrikkere tar ikke feil. Øl er godt. Dessverre hevder enkelte festbremser at øl ikke er spesielt sunt, til tross for at den ene forskeren etter den andre hevder det motsatte.

Side3 skrev for en liten stund siden om at jevnlig alkoholforbruk kan være bra for hjernen. Et forskningsprosjekt som ble nylig presentert i fagtidsskriftet Neurology og på et seminar om øl og helse i Brussel tyder på moderat inntak av øl eller vin kan redusere risikoen for å utvikle demens.

Gjæren som brukes i bryggingen inneholder dessuten flere gode stoffer som ender i glasset. Stoffer som magnesium, selen, kalium, fosfor, biotin, vitamin B og antioksidanten Xanthohumol. Det er med andre ord ikke bare en dårlig unnskyldning når vi sier at det er mye god mat i godt øl.

Hyggelig lesning

Nå har de to designerne Ruxandra Isai og Casimir Lancaster i selskapet Belancio kombinert sin lidenskap for øl med sin lidenskap for design, og trykket opp en plakat - såkalt infografikk - som tar for seg de mange fordelene med moderat ølkonsum.

Det er hyggelig lesning:

Øl overgår for eksempel vann når du gjelder rensing av nyrene, og senker dermed risikoen for nyrestein. Øl inneholder også vitamin B6 som senker nivået av homocystein, en aminosyre som kan forårsake hjertesykdommer.

Videre kan de oppløselige fibrene hjelpe til med å regulere blodsukkeret, øl kan senke blodtrykket ved å utvide blodårene og bygg kan senke kolesterolnivået.

Ølmage er en myte

Øl vil styrke både benbygningen og leddene i kroppen og kan til og med gjøre deg gladere ved å senke stressnivået. Innholdet av riboflavin og nikotinsyre har en søvndyssende effekt og kan dermed hjelpe deg med å sove.

Ølmage er et kjent begrep, men er samtidig en myte. Det er ikke ølet, som verken inneholder fett eller kolesterol, som gjør deg feit. Det er kaloriene i all type alkohol.

En av de desidert største fordelene med å drikke øl, er det imidlertid damene som har. Øl inneholder vitamin P, som har mange av de samme egenskapene som østrogen. Øl kan dermed være en slags naturlig hormonbehandling for kvinner i og etter overgangsalderen.

Designduoen ønsker ikke bare å opplyse om fordelene med å drikke øl. De vil selge informasjonen også. Dersom du synes de har gjort en god jobb, og kan tenke deg plakaten på veggen hjemme, kan du donere 75 dollar (465 kroner) på denne nettsiden, og få plakaten fritt sendt hjem til Norge.

Skål, og godt nyttår!

HTML EMBED

LES OGSÅ:

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken