Gå til sidens hovedinnhold

- Politikere, slå meg i poker og vinn én million kroner

Denne mannen er en av verdens beste pokerspillere. Norske myndigheter mener han bare har flaks. Nå har de sjansen til å bevise det.

I Norge er det fremdeles ikke lov å spille poker. En bestemmelse som får våre mer frilyndte naboer i Danmark til å omtale Norge som et «u-land» rent pokermessig.

Mange land har konkludert med at poker er et ferdighetsspill, mens det i Norge fremdeles regnes som et lykkespill. Vår nye regjering, med Frp i spissen, stiller seg positivt til legalisering av poker.

«Tillate mesterskapsturneringer i poker med klare beløpsgrenser gjennom et unntak i lov» er den helt konkrete formuleringen i Høyres og Fremskrittspartiets politisk plattform.

- Dette er noe vi har jobbet for helt siden vi ble stiftet. Hele formålet var å jobbe for en legalisering i Norge, sier Sigurd Eskeland til bt.no.

Han er leder i Norsk pokerforbund. På lederplass var han svært positiv til pokerens fremtid på tampen av september.

- Vi har aldri vært nærmere full legalisering av poker i Norge, og med så godt som alle ungdomspartiene, og ikke minst folkeopinionen, på vår side er det på tide at politikerne tar til fornuften, skriver han.

Utfordrer alle stortingspolitikere

Ola Amundsgård er regnet for å være en av verdens beste pokerspillere i varianten som kalles «Omaha». Han forteller i et intervju med den danske pokernettsiden pnn.dk at han håper myndighetene vil sidestille poker med andre ferdighetsspill som sjakk.

Og for å understreke poenget kommer han med en svært saftig utfordring:

- For å understreke dette vil jeg utfordre alle stortingspolitikere i Norge til å spille en Heads Up-freeroll over 10.000 hender om én million kroner, betalt av min egen lomme om en stortingspoliitiker skulle slå meg.

Det vil si et gratis spill en-mot-en hvor kortene skal deles ut totalt 10.000 ganger. En slik turnering vil altså kunne strekke seg over noen dager.

Amundsgård bekrefter utfordringen til Side3, og sier at det hele er seriøst ment.

- Ja, det er helt seriøst. Jeg stiller opp. Jeg gjør dette for å sette fokus på den svært gammeldagse lovgivningen i Norge, sier pokereksperten til Side3.

Risikofritt

- Hva om du vinner, krever du én million da?

- Nei, det eneste jeg krever er en diskusjon rundt pokerlovgivningen, slår Amundsgård fast.

Side3 har kontaktet Kulturdepartementet og kontorene til blant annet Hadia Tajik og Høyre-nestleder Bent Høie, som i dette intervjuet med Nettavisen uttaler at han mener at «generell legalisering vil være skadelig, fordi vi vet at det er store penger involvert».

Høie ønsker ikke å kommentere utfordringen. Kulturdepartementet og Tajik har i skrivende stund ikke svart på forespørselen.

Christian Tybring-Gjedde i Frp er imidlertid positiv til utfordringen, men vil ikke ta den selv.

- Skulle gjerne tatt den jeg, men jeg tror jeg hadde tapt, sier en lattermild Tybring-Gjedde til Side3.

Han tror samtidig det er andre er andre i Frp som vil ta utfordringen.

- Vi vil jo legalisere poker i Frp, og er for å fjerne små, særnorske bestemmmelser som dette. Jeg kan stikke innom et kasino i utlandet, men poker er ikke mitt felt. Jeg liker «Black Jack», sier Frp-politikeren.

Da gjenstår det bare å se om det er noen stortingspolitikere som tør å ta utfordringen ...

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken