Gå til sidens hovedinnhold

Olaf Thommessen bytter beite

Den tidligere topp-politikeren begynner i Steria.

Den tidligere profilerte politikeren og næringslivsgründeren Olaf Thommessen skal bygge opp Sterias satsing på bærekraftig rådgivning i Skandinavia.

- Jeg har kjent Steria en god stund, og er veldig imponert over det selskapet gjør og står for, sier Thommessen (45) i en melding.

Han har tidligere deltatt i rådgivende organ for samfunnsansvar ved Sterias hovedkvarter i Paris.

Steria har ansatt Thommessen for å bygge opp en konsulentorganisasjon for bærekraftig rådgivning (sustainability consulting) i selskapets skandinaviske rådgivningsdivisjoner, primært Norge og Sverige. I tillegg skal Thommessen sitte i Sterias globale styringsgruppe for bærekraftighet samt i ledergruppen til rådgivningsdivisjonen.

- Fra et samfunnsperspektiv er det helt avgjørende at næringslivet engasjerer seg i bærekraftig utvikling, og dette er et prioritert område i Steria. Målet er å bidra til at morgendagens tjenester og produkter både blir bærekraftige og ikke minst lønnsomme, sier han i meldingen.

Thommessen er utdannet siviløkonom med MBA fra International Institute for Management Development i Lausanne samt statsvitenskap fra Science Po i Paris. Foruten sin politiske karriere i Venstre har han vært innom blant andre Storebrand, Orkla, Nera og Eksportrådet. Han har også jobbet med etikk og samfunnsansvar fra sitt eget selskap, Etheco. Konsulentvirksomheten i Etheco blir nå overdratt til Steria, mens CSR Norge, et nettverk for samfunnsansvar, fortsatt vil drives gjennom Etheco

Olaf Thommessen skriver også kommentarer på NA24. Les hans blogger her

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken