Gå til sidens hovedinnhold

Medietopp napper millioner

Får 10,2 millioner kroner på konto før julerushet begynner.

Selskapet Ringgården som eies av familien til Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde napper 10,2 millioner kroner ut av egenkapitalen før jul.

Millioner til jul
Det var på tampen av sommeren det familiebaserte investeringsselskapet besluttet i generalforsamling at 10,2 millioner kroner skulle tilbakebetales til aksjonærene.

Ole Jacob Sunde og kona Ingrid Stange eier 31,48 prosent hver av selskapet. De fire barna eier 9,26 prosent hver. Det gir 3,2 millioner kroner på konto til hver av ekteparet og 950.000 til hver av barna. Tilbakebetalingen ble gjennomført 18. november.

Selskapet styres fra Formuesforvaltning forretningsførsel hvor også Ole Jacob Sunde var en av gründerne. Han sitter som styreleder i selskapet og Ringgården eier 38,09 prosent av bedriften.

Les også: – Få tegn til bedring

65 mill. i eiendeler
Selskapet hadde seks millioner kroner i omsetning i fjor og et driftsresultat på 3,5 millioner kroner. Finanskontoen til familien måtte ta et tap på 1,7 millioner kroner.

Eiendelene i balansen er bokført til 65 millioner kroner, egenkapitalen er på 17,8 millioner kroner etter uttaket. Gjelden er på 37,3 millioner kroner.

Selskapet tok et utbytte i 2007 på 3,5 millioner kroner.

Styreleder
Ole Jacob Sunde tok over som styreleder i mediekonsernet Schibsted i juli 2002.

Han tok over rollen fra avdøde Einar Tinius Nagell-Erichsen og innehar nå denne rollen på det åttende året. Da Sunde kom inn i selskapet var aksjekursen 67 kroner. Fredag ettermiddag omsettes aksen til 115,7 kroner.

Markedsverdien er 12,5 milliarder kroner. Selskapet Ringgården eier 100.000 aksjer i mediekonsernet.

Sunde er en aktiv mann med mange styreverv. Han er også styreleder i investeringsselskapet Nagell-Erichsen bygde opp over et langt liv. Han sitter også som styremedlem i HKH Prinsesse Martha Louises Fond, og i den kongelige motebutikken Ferner Jacobsen Aktieselskap.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken