Den 330 kvadratmeter store luksusleiligheten med adresse Selvaags Plass 4 på Tjuvholmen ble endelig solgt i november i fjor .

SELGE BOLIG? Finn megler

Eks-malermester og investor John Brendmoe ville i utgangspunktet ha 33 millioner for superleiligheten. Schibsteds styreformann Ole Jacob Sunde (56) og hans kone kone Ingrid Stange fikk imidlertid tilslaget for 27 millioner.

SE BILDER AV LEILIGHETEN NEDERST I SAKEN.

Det holder likevel til å gjøre utsiktsleiligheten til en av de dyreste i Norge. Dyrest i fjor var investor Dag Eystein Koppangs salg av Kristinelundveien 8 til fiskemillionær Arne Stang for 36 millioner.

Ole Jacob Sunde holder en lav profil i mediene, men er like fullt en av de mektige menn i norsk mediebransje. Sunde tok over som styreleder i Norges største mediekonsern Schibsted i juli 2002. Han overtok da etter den legendariske Schibsted-arvingen Einar Tinius Nagell-Erichsen (1934 - 2007).

Ekteparet Sunde/Stange og deres fire barn eier familieselskapet Ringgården. Selskapet hadde i 2008 en bokført egenkapital på 27,5 millioner kroner. Ringgården eier blant annet aksjer i Schibsted for rundt 15 millioner kroner.

Sunde har mange styreverv i tillegg til Schibsted. Han er styreleder i Blommenholm Industrier - investeringsselskapet Tinius Nagell-Erichsen bygde opp over et langt liv. Sunde sitter også som styremedlem i HKH Prinsesse Martha Louises Fond, og i den kongelige motebutikken Ferner Jacobsen Aktieselskap.

1774