Gå til sidens hovedinnhold

- PR-stuntet fra helvete

Side2s kvinnepanel sender gjerne Ole Klemetsen ut av «Skal vi danse» og hjem til kjøkkenbenken.

(SIDE2): Hver fredag fremover vil du få oppsummert en sak som har engasjert, provosert eller gledet vårt nye kvinnepanel her på Side2.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Vårt nye panel består av kvinner som er kjent for å si det de mener om det meste, nemlig redaksjonen i magasinet Woman .

For ikke lenge siden satte de dagsorden når tekstforfatter og barnevernspedagog Dagfinn Nordbø kom med et utspill om at damebladenes redaktører selv burde kaste klærne.

Noe Woman-redaksjonen faktisk gjorde .

Forrige uke kommenterte tidligere proffbokser og kommende danseløve på TV 2, Ole Klemetsen, Cecilia Brækhus sin proffkamp på følgende måte i BA :

- Jeg synes ikke kvinneboksing er noe særlig pent. Damer skal være feminine og ta seg bra ut. Ikke stå i en boksering og pådra seg blåveiser. De burde heller være hjemme på kjøkkenet og gjøre det bra der.

- Patetisk
Dette har fått veldig mange til å reagere. Woman-redaksjonen har også skarpe meninger om temaet, og passende nok har magasinet denne måneden et portrettintervju med Cecilia Brækhus.

- Ole må ha fått litt for mange slag mot hodet for å ytre noe så patetisk. Det var nesten for dumt til å provosere, men et småekkelt gufs fra fortiden var det jo, sier redaksjonssjef Lisbeth Skøelv (35).

Hun får støtte av sjefredaktør Heidi Sinding-Larsen (37):

- Ole har her kastet (bokse)hansken på en lite elegant måte. Uttalelsene hans faller på sin egen urimelighet – akkurat som om menn er så pene med blåveis og blod i hele trynet? Den dagen skjønnhet blir et kriterium for å gjøre det bra innen idrett, er det bare å pakke sammen treningsbagen, sier Sinding-Larsen.

- Hvorfor skal man på død og liv sammenligne kvinneidrett og manneidrett når de ikke konkurrerer mot hverandre i utgangspunktet? Men her ser vi jo et godt eksempel på at fysisk overlegenhet ikke trenger å bety at man er overlegen på andre måter, sier hun videre.

Heidi Sinding-Larsen trekker frem Brækhus som et prakteksemplar, og beskriver henne som sta, dyktig, kul, smart og absolutt feminin.

Tidlig exit fra «Skal vi danse»?
Flere har hevdet at dette kunne ødelegge Klemetsens sjanser i «Skal vi danse». Han har vært med i flere TV-konsepter tidligere både på TV 3 (Robinson) og NRK (Mesternes mester), og generelt fremstått som en sympatisk deltaker.

Det står i sterk kontrast til uttalelsene om kvinner på kjøkkenet, og det kan ifølge Side2-panelet bidra til at Klemetsen tidlig kan pakke sammen danseskoene og dra hjem.

- Jeg tror det blir veldig, veldig vanskelig å stemme på Ole-gutten etter denne fadesen. Hvorfor i all verden skal vi kaste bort 5 kroner på en mannssjåvinistisk egoist? Da stemmer vi heller på TV 2-sportens sjarmtroll Carsten Skjelbreid!, sier Skøelv.

- Om han er like klønete på dansegulvet som med kjeften, kan han nok pakke sammen paljettene sine først som sist, sier Sinding-Larsen

Antrekkene til danserne er alltid et tema i «Skal vi danse», og Klemetsen kan kanskje regne med å få noen stikk tilbake fra kvinner når han lørdag entrer parketten i Nydalen studio.

- Dette var på alle måter PR-stuntet fra helvete. Jeg sier som Lisbeth, jeg har bedre ting å bruke pengene mine på, sier journalist Karoline Sandborg.

- Jeg synes han skal gå hjem på kjøkkenet og lage boksemat til samboeren sin, sier Sinding-Larsen.

Side2 møter Ole Klemetsen fredag. Vårt intervju med den kommende dansestjernen kan du lese på Side2 lørdag.

Ole Klemetsen har sin egen blogg hos TV 2. Den kan du lese her

Kommentarer til denne saken